Malatya Emniyet Müdürü: Delillerin karartılması söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya'da bir yayınevindeki cinayetle ilgili delillerin karartılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ali Osman Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerden sonra yakalanan zanlıların üzerinden çıkan tüm materyallerin ayrı ayrı torbalara konulduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Her şahsa ait eşya veya üzerinden çıkan materyaller tek tek delil torbasında toplandı. Her zanlının delil torbası ayrı ayrı paketlendi ve bu şekilde Ankara Polis Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Oradan gelen raporda hangi zanlının üzerinde hangi maktulün kanının olduğu yazıyor. Ortada karışık bir durum yok." Cinayetlerle ilgili dört dörtlük bir dosya hazırlandığını ifade eden Kahya, "Dosyada hiçbir eksiklik yok. Delil karartma gibi bir durum söz konusu değil, kaldı ki öyle bir şeyi neden yapalım. Raporlar adli mercilerde bulunuyor" dedi.

OLAY

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19)

ve Abuzer Yıldırım'ı (19) olay yerinde yakalamıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın (19), kaldırıldığı İÜ Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber