Erdoğan, YÖK'e yüklendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'e yüklendi

Başbakan Erdoğan YÖK'ü eleştirerek, "81 ile üniversite dediğimizde, beyefendiler rahatsız oldu. Dediler ki, 'Öğretim üyesi nerede?' Öğretim üyelerini ben değil, sen yetiştireceksin" diye konuştu

ŞAKİR AYDIN İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatından 2009'da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde, yapacakları sohbetlerde "terör" konusunu gündemde tutmalarını istedi. Erdoğan, "Terör örgütü, hiçbir zaman Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz. Onlar terörden nemalanan bir yapıdır. Bu konuda Kürt kökenli vatandaşlarımız istismar ediliyor" dedi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın Cemal Reşit Rey'de düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Erdoğan, şunları söyledi:

"81 ile 81 üniversite dediğimizde, beyefendiler rahatsız oldu. Dediler ki, 'Bu hükümet durmadan üniversite açıyor. Peki öğretim üyesi nerede?' Öğretim üyelerini ben değil, sen yetiştireceksin.

Üniversitelerin kurulması için parlamentodan kanunları çıkartırız, binaları yaparız. Ama onun içine öğretim üyelerini de lütfen YÖK sen gönder. Ha, 'yapamıyoruz' dersen ver bize, yetiştirelim. Onu da yaparız."

Sınır ötesi operasyon konusunda TBMM'den aldıkları tezkere yetkisini hedefe ulaştırma amacında olduklarını belirten Erdoğan, "Devlet yönetiminde hamasetle, anlık heyecanlarla adım atılmaz. Karar verirken bir vereceksin ama pir vereceksin. Devlet yönetiminde bilgi ve tecrübe olacak" diye konuştu.

Tezkere konusunda kendilerine gaz vermek isteyenler olduğunu dile getiren Erdoğan, "Eğer bu gaza gelmiş olsaydık, bu, bir taktiği, bir stratejiyi hayata geçirmek olmazdı. Birileri istedi diye kalkıp da adım atmayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber