Bakan Mumcu ile Valinin ödenek pazarlığı

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İzmir'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İzmir Valisu Yusuf Ziya Göksu ile 'ödenek pazarlığı' yaptı.

Princes Otel'de düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ve Vali Göksu ile biraraya gelen Bakan Mumcu, Türk turizminin attığı olumlu adımlarla ilgili bilgiler verdi. Toplantının sonlarına doğru İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Bakan Mumcu'dan, yarım kalan yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımlar için kendilerine ödenek ayrılmasını istedi. Bakan Mumcu ile Vali Göksu arasında neşeli bir pazarlık yaşandı. Bakan Mumcu, pazarlığın sonunda İzmir'e bir defaya mahsus olmak üzere 8 trilyon lira ödenek gönderecekleri sözünü verdi.

Bakan Mumcu ile Vali Göksu diyaloğu, birbirlerine yaptıkları iltifatlarla devam etti. Bakan Mumcu, "Sayın Valimiz madem 3 trilyon dedi bizde 5 trilyon diyelim ve 8 trilyon gönderelim." deyince Vali Göksu, "Bravo, işte Kültür ve Turizm Bakanımız" diyerek uzun süre alkışladı. Bakan Mumcu'yu neredeyse 20 yıla yakın bir süredir tanıdığını ifade eden Vali Göksu, "Mumcu, hem bakanım hemde kardeşim" dedi. Bakan Mumcu da, "Neredeyse ağzımızın süt koktuğu zamanı bilir sayın vali" diye karşılık verdi.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı sonrası Bakan Mumcu boynuna astığı kravatını kendisi bağladı.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber