Memurun memnuniyeti 2008'de yüzde 2 artacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın 2008 hedeflerine göre, kamuda çalışan memnuniyeti yüzde 2 oranında artacak, gümrük gelirlerinin elektronik 'para kartlarıyla' tahsil edilek, devletten alacaklı olanlara borç ödemeleri 7 günde yapılacak.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na göre, tüm kamu kuruluşlarının yeni yıla girerken yapacaklarını, yıl sonunda da yaptıklarını ve yapamadıklarını ortaya koyacak olan 'Performans Sistemi', Bakanlık düzeyinde ilk olarak Maliye tarafından uygulamaya konuluyor. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik, her kamu kuruluşunun yıl sonlarında 'Karne alacağı' yeni sistemin Maliye'nin takvimden 1 yıl önce hayata geçirileceğini kaydetti.

Bu çerçevede hazırlanan '2008 Yılı Maliye Bakanlığı Performans Tasarısı'nda yer alan 202 performans hedefinden bazıları şöyle:

Kamu personelinin mali ve sosyal haklarına ilişkin sorunları ve şikâyetlerini ortadan kaldıracak, ayrıca personel istihdamında verimliliği sağlayacak kanun taslağı hazırlanacak.

Kamu gelirleri dahil, kamu kaynaklarının kullanılmasında riskli alanlar tespit edilecek ve bu alanlarda risk ve verimlilik analizleri yapılacak. Suç sayılan eylemleri görülenler hakkında inceleme yapılacak.

Kamudaki müşteri ve çalışanların memnuniyet oranı bir önceki yıla göre yüzde 2 artırılacak.

Bu kapsamda hedef müşteri olan mükelleflerin bakanlığa yapmış oldukları ihbar ve şikayetleri daha kolay ve hızla yapabilmeleri ve sonuçların elektronik ortamda geri bildirilmesi sağlanacak.

Devletten alacaklı olanların mahkeme harç ve giderleriyle ilama bağlı borçları en kısa sürede ödenecek. 12-13 gün olan ödeme süreci 7 güne düşecek.

Kayıtdışı ekonomi her yıl 2 puan düşürülecek. Hedef mükellefler için yıllık liste hazırlanacak.

Maliye ile Gümrük Müsteşarlığınca yürütülen ortak bir çalışmayla, gümrük gelirlerinin elektronik para kartlarıyla tahsilatı sağlanacak.

İhtilafların yargı öncesi çözümü artırılacak. Tüm davaya veya icraya konu uyuşmazlıklarda, menfaat görüldüğü takdirde sulh yoluyla çözüm sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber