TÜBİTAK ödülleri, Çankaya Köşkü'nde törenle verilecek

Haber Giriş : 24 Aralık 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk bilim dünyasının en önemli ödülleri arasında gösterilen 2007 Yılı TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri, TÜBİTAK Özel Ödülü ve TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü, 26 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende, TÜBİTAK Özel Ödülü'nü kazananlara 25 bin YTL Para ödülü, altın plaket ve berat, TÜBİTAK'ın Bilim Ödülü'nü kazananlara 25 bin YTL para ödülü ile araştırma desteği, altın plaket ve berat, Teşvik Ödülleri'ni kazananlara 10 bin YTL para ödülü, gümüş plaket ve berat, TÜBİTAK TWAS Teşvik Ödülü'nü kazanana ise 2 bin dolar para ödülü, gümüş plaket ve berat verecek.

ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ

2007 yılı TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri, TÜBİTAK Özel Ödülü ve TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'nün sahipleri TÜBİTAK'ın Kuruluş Yıldönümü olan 24 Temmuz'da açıklanmıştı. Buna göre, TÜBİTAK Özel Ödülü, Prof. Dr. Tuncer B. Edil, Prof. Dr. Ali Cezmi Akdiş ile Prof. Dr. Onur Güntürk'e verilmişti.

Bilim Ödüllerine Temel Bilimler Dalı'nda Prof. Dr. Ali Mustafazade, Mühendislik Bilimleri Dalı'nda da Prof. Dr. M. İrşadi Aksun ile Prof. Dr. Polat Gülkan değer görülmüştü.

Teşvik ödülleri'ni ise Temel Bilimler Dalı'nda, Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Bulutay, Doç. Dr. Özgür Esat Müstecaplıoğlu, Prof. Dr. Uğur Tırnaklı ve Yrd. Doç. Dr. Ergün Yalçın, Mühendislik Bilimleri Dalı'nda, Doç. Dr. Alper Demir, Doç. Dr. Vural Gökmen, Prof. Dr. Mustafa Güden ile Doç. Dr. Mahmut D. Mat, Sağlık Bilimleri Dalı'nda Prof. Dr. Adnan Abacı, Doç. Dr. Mustafa Arıcı, Doç. Dr. Şermin Genç ve Doç. Dr. Kürşad Ünlühızarcı almıştı.

Doç. Dr. Bahtiyar Özgür Sarıoğlu da TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber