Devlete borcunu ikinci okulla ödeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de genç yaşta ölen oğlunun adına lise yaptırırken maddi durumu kötüleştiği için devletten destek alan hayırsever, ikinci bir okul yaptırmaya karar verdi.

Mimarsinan beldesinde taş ustalığı, cami ve minare yapan Cevat Karcı'nın (68), 7 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden oğlunun adına yaptırdığı Fatih Karcı Lisesi, bu yıl eğitime başladı. Lise olmadığı için sıkıntı yaşanan beldede eğitime başlanan 15 derslikli okulda, 190 öğrenci öğrenim görmeye başladı.

Maddi durumu çok iyi olmadığı için güçlükle yaptırdığı okulda ölen oğlunun adını yaşatmanın mutluluğunu taşıyan Karcı, AA muhabirine, okul yapımına başladıktan sonra maddi sıkıntıya girdiğini, ancak sonunda amacına ulaştığını anlattı.

Maddi sıkıntı yaşamasına rağmen beldede bir okul daha yaptıracağını ifade eden Karcı, şunları söyledi:

''Oğlum Fatih, 7 yıl önce Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanmıştı. Okula başladıktan kısa süre sonra 19 yaşında kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı. Ailece oğlumuzun adını yaşatacak bir hayır işi yapmak istedik. Beldede lise olmadığı için lise yaptırmaya karar verdik. Okul yapımı için tahsis edilen Hazine arazisinde lise inşaatına başladık, ancak, ikinci katı çıktıktan sonra 2001 yılında yaşanan krizden etkilenerek maddi durumumuz bozuldu. İnşaatımız yarım kaldığı için devlet destek sağladı. Daha sonra arsalarımız para etmeye başladı. Arsalarımızı satıp devletin de desteği ile inşaatımızı tamamlayabildik, ancak, bu durum içime sinmedi. Devlete borçlu kaldığımı hissettim. Devlete borcumu ödemek için ikinci bir okul yaptırmaya karar verdim. Bir ilköğretim okulu veya anaokulu ile spor salonu inşa ettirmek için çalışmalara başladım.''

Cevat Karcı'nın oğlu Baki Karcı da babasının yaptırdığı ve kardeşinin ismini taşıyan okulda kantincilik yapmaya başladı. Daha önce bir fabrikada muhasebecilik yapan, ancak işsiz kalan Baki Karcı, okulda çalışırken kendini evinde gibi rahat hissettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kayseri'nin hayır işlerinde her zaman örnek çalışmalara imza attığını, ancak Cevat Karcı'nın yaptığı işin ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

Karcı'nın yaptırdığı okulun bedelini vergiden düşürme gibi bir durumunun da olmadığını vurgulayan Ayata, yaptırdığı okulun maliyetinin inşaat kesintilere uğradığı için tam olarak hesaplanamadığını, ancak benzer okulların 1,5 milyon YTL'ye mal olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber