Yargıtay'dan mevsimlik işçilere müjde.

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, mevsimlik işçilerin, ayni yardımdan eşitlik ve adalete uygun biçimde süre ile orantılı şekilde yararlandırılması gerektiğine karar verdi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin kararında, işyerinde uygulanmakta olan Toplu İş Sözleşmesi'nin 53. maddesinde, işyerinin yatakhanesinde kalmayan işçilere her yıl Haziran ayında 3 ton kömür yardımı yapılacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Mevsimlik işçi olan ve yılın tamamında çalışmayan davacının, ayni yardımın tamamına karar verilmesi istemiyle dava açtığı belirtilen kararda şöyle denildi:

"Burada önemli olan ayni olarak yapılan bu yardımdan eşitliğe ve adalete uygun biçimde bu uyuşmazlığın çözümlenmesidir. Dairemizin benzer konularda kararlılık kazanmış uygulamalarına göre, toplu iş sözleşmelerinde ayrık hüküm olmaması halinde çalıştığı süre ile orantılı şekilde ayni yardımdan yararlandırılması gerekir. Buna göre her yıl için tam çalışmış gibi bu yardımın kabulü ya da yılın bazı aylarında çalışmamış olduğu için bu yardımın reddine karar verilmesi doğru olmaz. Böyle olunca belirtilen esaslar dikkate alınarak çalışma süresine belirlenecek yıllık ayni yardım hüküm altına alınarak sonuca gidilmelidir."

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber