Yaşlısına bakanlara maddi destek sağlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, özürlülerde olduğu gibi yaşlılar için de evde bakım hizmeti modelini geliştirdiklerini belirterek, yaşlısına bakanlara maddi destek sağlayacaklarını söyledi.

Çubukçu, Başbakanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 2007 yılının son Aile Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de kentleşme süreciyle başlayan büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, küreselleşme süreciyle birlikte derinleşen en önemli sorunlardan birinin aile kurumunun zayıflamaya başlaması olduğunu belirtti.

Aile kurumunu güçlendirmek için sosyal politikalar oluşturulması gerektiğini ifade eden Çubukçu, güçlü bir aile yapısının sosyal hizmet alanlarındaki sorunları çözmede devletin sorumluluklarını ve yükünü hafiflettiğini kaydetti.

Sosyal hizmetlerde yaşlı bakımında da kurumsal mekanizmalar yerine aile bakımını tercih ettiklerini belirten Çubukçu, 70 milyonluk ülkede kurumsal bakım altındaki yaşlı sayısının çok düşük olduğunu ve Türkiye'nin diğer ülkelerden çok daha iyi durumda bulunduğunu bildirdi.

Büyük kentlerde ailelerine bakmakta zorlananlara da yardım yapılması gerektiğini dile getiren Çubukçu, uluslararası toplantılarda, Türkiye'de bireylerin yüzde 96'sının aile çatısı altında yaşadığını söylediğinde katılımcıların şaşırdığını anlattı.

Çubukçu, Hükümetin, acil eylem planında bir yenilik yaparak aile statüsünü geliştirme, aile kurumunu güçlendirme ve aile üyelerinin bir bütün olarak yaşam standartlarını yükseltme hedefi koyduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber