Anadolu'nun dört bir köşesinden örnek öğretmenler...

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Anadolu'daki birçok okulun boya, badana ve tamiratını öğretmenler yapıyor.Özveriyle çalışan v ebaşöğretmen adayları öğretmenlerin kimi duvarcı, kimi boyacı oldu. Tatilini kısa kesen öğretmen ve öğrenciler okullarını boyadılar , temizlediler ve açılışa yetiştirdiler.

İşte Kayseri, Adana, Hatay, Bitlis ve Antalya'dan okulları yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlayan dayanışma örnekleri :

Kayseri'deki bir ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenler, okulun duvarını ördü ve tabelasını boyadı.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Saim Barboros, okulu çevreleyen duvarın bir bölümünün, yanından geçen yolun seviyesinin yükseltilmesi nedeniyle toprak altında kaldığını söyledi.

Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için öğretmenlerin büyük fedakarlık yaparak işçi gibi çalıştıklarını belirten Barbaros, şunları söyledi:

''Okul yaptırıldığında bahçe düzenlemesi tamamlanmamıştı ve çevresinde yol yoktu. Ancak, daha sonra açılan yol ve yapılan bahçe düzenlemesi, okulu çevreleyen duvarın yüksekliğini 10 santimetreye kadar düşürdü. Bu arada okulun boya ve badana ihtiyacı da ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çimento ve boyayı, velilerimiz de diğer ihtiyaçlarımızı karşıladı.

Öğretmenlerimizde büyük fedakarlık göstererek yaklaşık 1 haftada 1 metre yüksekliğinde 100 metre uzunluğunda duvar örerek sıva yaptılar. Resim öğretmenimiz Rasim Yücel de okulun tabelasını boyadı ve yeniden yazdı. Bugün ve yarın da sınıfların ve koridorların boya ve badana işleri yapılacak. Velilerimizle el birliği içinde okulumuzu güzelleştirmeye çalışıyoruz.'' Barbaros, 1 haftadır işçi gibi çalışarak duvar ören ve sıva yapan 15 öğretmenin bu davranışının velilerin de takdirini kazandığını ve okulun 13 Eylül sabahı öğrencilerin hizmetine hazır hale gerileceğini belirtti.

Adana'da, öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu okullardan 100. Yıl Mahallesi'ndeki Çağrıbey Lisesi'nde, kapı, pencere ve sıraların onarımını okul müdürü Ahmet Koca, müdür yardımcıları Muharrem Süren ve Eyüp Tekkanat yaptı. Okulun boya işini ise aynı okulda 8 yıldır görev yapan 15 yıllık İngilizce öğretmeni Murat Üstün üstlendi.

Bu yıl ilk kez bankalar aracılığıyla yapılan kayıt bağışlarının büyük bölümünün 5 milyon lira sınırında kaldığını ifade eden okul yöneticileri, para bulamadıkları için bakım, tamir ve boya işlerini kendileri yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda ise öğretmenler tarafından yapılan boya ve bakım işlerine, çocuğunun kaydı için okula gelen veli Selçuk Çelik de katıldı.

Çelik, tüm velilerin öğretmenlerin duyarlılığını örnek alması gerektiğini belirterek, ''Bağış için maddi imkanları el vermeyenler emeklerini esirgememeli. Çocuklarımızın temiz bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri için hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız'' dedi.

Bitlis Başhan İlköğretim Okulu'nda görevli müdür, okulun boya ve bütün onarım işini kendisi yaptı. Okulda çalışan müdürlerini öğrenciler de yalnız bırakmadı.

Diğer meslektaşları tatil yaparken, ellerinde boya fırçalarıyla sınıflarda işçi gibi çalışan Müdür Cebbar Duymaz, okulu eğitim öğretim yılına hazırlıyor. Köylerde 32 yıldır öğretmenlik yapan ve aynı zamanda okul müdürü olan Duymaz, yıllardır kendisinin okulu onardığını söyledi. Duymaz, eğitim-öğretim dönemi öncesinde okulun ciddi olarak boya ve badana ihtiyacının bulunduğunu, işçi tutmanın masraf getireceğinden dolayı kendisinin bu işi yaptığını söyledi. Duymaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı malzemelerle bir haftadan beri okulda boya badana yaptığını belirterek, "Okulumuzun eğitime daha güzel başlaması için onarım ve badana işlerini yaptık. Beş sınıf olan okulda 57 öğrenci bulunuyor bunların çoğunluğu da kız öğrencileri. Öğrencilerim de yardıma geldiler ve hep birlikte okulumuzu yeniliyoruz" dedi. Müdürlerine yardım eden öğrenciler de, yardım ettiklerinden dolayı memnun olduklarını söylediler.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu da, yeni eğitim- öğretim yılına öğretmen-veli dayanışmasıyla hazırlanıyor.

Serik İlçesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu, 2004-2005 eğitim-öğretim yılına okulda görev yapan öğretmen ve velilerin işbirliğiyle hazırlanıyor. Ödenek alamadıkları için okulun boya ve temizliğini elbirliğiyle yapan öğretmen ve veliler, sınıf yetersizliği nedeniyle okul içindeki kantini de okul dışına taşımayı planlıyor. Öğretmen-veli dayanışmasıyla duvarları, kapı ve pencereleri boyanan sınıflar, daha sonra tel fırçalarla ve paspaslarla temizleniyor.

Boyası eskiyen sınıf kapıları oto boyacılığı yapan öğrenci velisi Sufa Yaradan tarafından boyanırken, sınıf pencereleri çay bahçesi işleten Şevket Kara tarafından siliniyor. Öğretmen İdris Aydın sınıfların duvarlarını boyadıktan sonra yerlere dökülen ve pencerelere sıçrayan boyalar da diğer öğretmen ve bayan veliler tarafından temizleniyor. Öğrenci velisi Sufa Yaradan, "Kalem tutan eller fırça tutuyor, biz de elimizden geldiği kadar onlara yardım ediyoruz" derken, veli Şevket Kara, "Öğretmenlerimizle burada canla başla çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimize bizim de katkımız olması gerektiğini düşünerek yardım ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber