Göksel: Üniversitelerde her türlü yasağa karşıyız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar Göksel, üniversitelerde her türlü yasağa karşı olduklarını söyledi. Göksel, yasağa karşı toplumda ve akademisyenlerin çoğunluğu arasında geniş bir mutabakatın olduğunu söyledi.

Göksel, AK Parti genel merkezinde basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Göksel, basın mensuplarına parti olarak sosyal politikaları hakkında bilgi verdi. Göksel, yaşlı vatandaşların ömürlerinin kalan kısmını kendi evlerinde geçirmeleri yönünde çalışmalar yaptıklarını anlattı. Göksel, ayrıca kadın işçilerin sigorta primlerinin daha düşük tutulması yönündeki görüşlerinin olduğunu kaydetti.

Bir basın mensubunun üniversitelerde başörtüsü yasağı ile ilgili sorusuna Göksel, parti olarak bütün eğitimde her türlü yasağa karşı olduklarını söyledi. Başörtüsü yasağının eğitim gören kızlar için büyük bir engel olduğunu vurgulayan Göksel, bu engellinde kaldırılmasınında toplumsal mutabakatla söz konusu olduğunu kaydetti. Göksel, bu tür engellin nasıl aşılacağı şu anda söylemeyeceğini belirterek, "Özellikle eğitimde her türlü engelin, yasağın kalkmasından yanayız. Bunun nasıl olacağını söyleyecek bir somut bir şey yok. Özel olarak üniversite eğitimde her türlü yasağın kalkmasından yanayız."dedi.

Hazırlanan yeni Anayasa taslağında, "her hangi bir sebeple eğitimin engellenmemeli" yönünde bir genel ifade olduğunu vurgulayan Göksel, sivil toplum kuruluşlarından gelen öneriler incelendikten sonra taslağın açıklanacağını ifade etti.

Göksel, kendisinin 19 yıl üniversitede görev yaptığını belirterek, başka ülkelerde bir konu gündeme geldiğinden insanların üniversitelerin ne söyleceğini de merak ettiğini belirtti. Türkiye'ninde bu seviyeye gelmesinin önemine işaret eden Göksel, üniversitelerin görüşlerinin gündeme gelmesi ve topluma yön verecek duruma gelmesini istediğini söyledi. Göksel, üniversitelerinde bu duruma gelmesinde her türlü yasağın kalkmasına bağlı olduğunu belirtti.

Bir basın mensubunun "Türkiye genelinde 'haydi kızlar okula' kampanyası düzenlenirken, başka tarafta kızların okula alınmaması bir çelişki oluşturmuyor mu?" "Başörtüsüne yasağı kalksa kızların Doğu ve Güneydoğu'da okul gitmesini artar mı?"şeklindeki bir başka soruya AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'da, "Bence olumlu yönde etkiler. Türkiye demokratik, laik bir hukuk devletidir. Bu insanlar farklı kimlikleri ile bin yıllardır beraber yaşıyor. Bu ilkeleri bensemiş, özümsemiş insanlardan şekilciliği talep etmek haksızlık. Ben Türkiye'ye yakışmayan bir olgu."dedi.

"Toplumsal bir uzlaşma görüyor musunuz?" sorusuna Göksel, toplum toplumsal uzlaşma fazlasıyla var. Artı öğretim üyelerinin çoğunluğu arasında var. Dolasıyla halkın arasında , akademisyenler arasında böyle görüş var. Önemli olan bunu siyasi mutabakatla Meclis'te veya olması gereken yerde bir düzenleme haline dönüşmesi gerekiyor. Ya da toplumsal bir bilinç oluşmalı."

BENAZİR BUTTO ÜLKESİ İÇİN HAYATINI VERDİ

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, terör saldırısı sonucunda Benazir Butto'nun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Göksel, Benazir Butto'nun önemli bir lider olduğunu belirterek, "Canı pahasına ülkesine katkı vermek istedi. Bunlarında olabileceğini öngördü mutlataka. Dünkü bu olayda hayatını bu yolda vermiş oldu. Hayatını ülkesi adına vermiş bir kadın liderdi. Kardeş ülkemiz olan Pakistan'ın acılarını bu düşüncülerle paylaşılıyoruz. Buna karşı olan düşünceleri ne Pakistan'da ne Türkiye'de ne dünyada kabul etmemiz mümkün değil. "dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber