TTNet ile ADSL abonelerine ücretsiz şarkı indirme imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 22:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TTNet, ADSL abonelerinin, ücretsiz şarkı indirebilecekleri www.ttnetmuzik.com portalını hizmete sundu. Sitede, en düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4GB kotalı paket aboneleri standart üyelik kapsamında her ay sadece 10 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirip, dinleyebilecek.

1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket haricindeki tüm ADSL abonelik paketleri sahibi kullanıcıları ise sahip oldukları TTNetMüzik Gold üyelik kapsamında ayda 500 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirebilecek, bu şarkı ya da şarkıları toplamda ayda 100 defayı aşmayacak sefer CD'ye kaydedebilecek ve taşınabilir müzik çalarlarında dinleyebilecek.

TTNetMüzik tarafından hakları özel olarak satın alınmış Tarkan'ın Metamorfoz'u gibi albümler de sadece Gold üyelerin kullanımına sunuldu.

En düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket aboneleri isterlerse, 29 Şubat 2008 tarihine kadar ayda 2 YTL karşılığında gold üyelik haklarından faydalanabilecek. 1 Temmuz 2008'den itibaren bu fiyat, 5 YTL'ye yükselecek.

MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta da söz konusu adımın kısa zamanda dünyaya örnek olacağı inancını taşıdıklarını ifade ederek, korsan müzik ve yasal olmayan dijital müzik indirme sitelerinin müzik sektörüne çok büyük zararlar verdiğini, müzik üretiminde ve satışa çıkan albüm sayılarında önemli düşüşler olduğunu söyledi.

Bu olumsuz dönemin, ancak yasal müziğin yaygınlaşmasıyla atlatılabileceğini vurgulayan Forta, TTNet ile yapılan işbirliğinin yasal müziğin yaygınlaşmasında ve internette müziğe telif haklarına saygı gösterilerek erişilmesinde çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu ise korsan ve internetten yapılan yasa dışı indirmelerden en çok zarar görenlerden bir olduğunu belirterek, "Bunun bir çözümü olması gerektiğini düşünüyorum. Bu adımı destekliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber