Kar tipiye dönüşecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün yılın ilk karıyla tanışan İstanbul'da, sıcaklık 8 derece düştü. Hava buz keserken kar yağışının bugün daha da şiddetlenerek devam etmesi bekleniyor.

İstanbullu, dün yılın ilk karıyla tanıştı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, öğlene doğru şehir içinde de etkili oldu. Bir ara yoğun bir şekilde lapa lapa yağan kar, güzel manzaralar oluştururken, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının İstanbul'da yarın daha şiddetli olacağını, hafta sonuna kadar süreceğini belirtiyorlar.

KAR KAPLANLARI DEVREDE

İstanbul Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte hava sıcaklığının 6-8 derece azalacağını söyleyerek, "Okullar açık olduğu için don ve buzlanmayla birlikte trafikte oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlar ve yetkililer dikkatli olsun" diye uyardı. Kar yağışının başlaması üzerine Büyükşehir Belediyesi de alarma geçti. İsveç'ten alınan 6 adet "Kar Kaplanı" adlı araç, çevre yollarında görev yaparak trafiğin kilitlenmesini önleyecek. Bu yıl karla mücadeleye 60 milyon YTL ayıran belediye, tüm hazırlıkları tamamladı.

BAŞKENT'E DE BEYAZ ÖRTÜ

Kar yağışı Edirne, Çanakkale ve Bursa'da da etkili olurken, Ankara'ya da yılın ilk karı düştü. Yağışların Ege ve Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurt genelinde hava sıcaklığının 4-6 derece azalacağı öngörülüyor.

DOĞU SİBİRYA'YA DÖNDÜ

Sibirya soğukları Doğu bölgelerinde de etkisini artırarak devam ediyor. Doğu'da gecenin en soğuk havası, -29 dereceyle Ardahan'da yaşandı. Sıcaklık Ağrı'da -26, Erzurum ve Kars'ta -22, Erzincan -9, Iğdır'da -5 derece olarak ölçüldü. Çok sayıda köy kolunun kapandığı bölgede, kar yağışının devam edeceği belirtiliyor.

Alp Hacıosmanoğlu/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber