Öğretmenler hala patlamanın şokunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybeden dershane öğrencisi Melek İpek toprağa verildi. Öğretmenlerden biri, "Eğer patlama 5 dakika sonra olsaydı yüzlerce ölü olacaktı" dedi.

Diyarbakır'da dün akşam askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 19 yaşındaki dershane öğrencisi Melek İpek Yeniköy mezarlığı'nda toprağa verildi. Talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden genç kızın yakınları, cenaze töreninde görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

EREN ŞAHİN ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLMAYI HEDEFLİYORDU

Patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden Eren Şahin'in elektrik elektronik mühendisi olmayı hedeflediği bildirildi. Hain saldırıda yaşamını yitiren öğrencilerden Şahin'in dershanenin en parlak öğrencilerden biri olduğu öğrenildi. Fizik öğretmeni ve Eren'in danışman öğretmeni olan Hilmi Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencisinin Diyarbakır Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde yatılı olarak okuduğunu söyledi.

-ÖĞRENCİMİN CESEDİYLE KARŞILAŞTIM''-

Şahin'in çok iyi bir çocuk ve çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu: ''Eren çok iyi ve en başarılı öğrencilerimizden biriydi. Danışman öğretmeniyim. Hedefi, Elektrik elektronik mühendisliğini okumaktı. Olaydan 10 dakika önce benim odama geldi konuştum. Bana su almaya gideceğini söylemişti. Sonra çok büyük bir patlama oldu ve ben öğrencimin cesediyle karşılaştım. Ailesinin İstanbul'da oturduğunu biliyorum. Bir yakını vardı burada. Kendisi Diyarbakır Fen Lisesinde yatılı olarak okuyordu. Eğer patlama 5 dakika sonra olsaydı yüzlerce ölü olacaktı. Çok üzgünüz. Patlamada öğrencisini almaya gelen bir velimiz de öldü''

-ANNESİZ, BABASIZ BÜYÜDÜ-

Eren Şahin, anne ve babasının 3 aylıkkken ayrılması sonucu anneannesi Emel Eronata tarafından büyütüldü. Dört yıl önce girdiği sınavlar sonucunda Rekabet Kurumu Fen Lisesi'ni kazanan Şahin, üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Torununun elektrik elektronik mühendisi olmayı istediğini söyleyen anneanne Emel Eronata, ''Benim ciğerimi yaktılar, ciğerimi yakanlar yansın. Annesiz ve babasız onu ben büyüttüm. Tek dayanağımdı. Dünyanın hiçbir yerinde bir millet askerine silah sıkıyor mu. Bunun hesabını kim verecek. Allah belalarını versin'' dedi. (

Patlamada hayatını kaybeden 19 yaşındaki dershane öğrencisi Melek İpek Yeniköy mezarlığı'nda toprağa verildi

RIDVAN SÜER'İN CENAZESİ UÇAKLA ANKARA'YA GÖTÜRÜLECEK

Terörist saldırıda hayatını kaybedenlerden Rıdvan Süer'in cenazesi uçakla Ankara'ya götürülecek. Edinilen bilgiye göre, Ankara Ayaş nüfusuna kayıtlı Rıdvan Süer'in Diyarbakır Türk Telekom'da çalışan babası Şemsettin Süer ile annesi Gülgeren Süer, cenazeyi almak üzere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldi. Cenaze morgdan alınarak Ankara'ya götürülmek üzere Diyarbakır Havaalanına getirildi.

Havalanında bayılan anne Gülgeren Süer vip salonuna alındı. Anne Süer'e, sağlık ekiplerince müdahale edildi. Bu arada, Ankara'dan Diyarbakır'a uçakla gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, baba Şemsettin Süer'e başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber