Geleceğin öğretmenleri müzikle öğretecekler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerine, müzik eşliğinde etkili eğitim yöntemi öğretiliyor.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde, Bölüm Başkanı Nilgün Sazak'ın başlattığı Müziği Diğer Derslerle İlişkilendirme Projesi kapsamında müzikle öğretme eğitimi veriliyor. Yöntemin fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler derslerini ilköğretim öğrencilerine daha kolay anlatma amacıyla uygulandığını söyleyen Nilgün Sazak, "Kendi hazırladığım bestelerden oluşan 'Müzikle Öğreniyorum' isimli kitabımın Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ders kitabı olarak kullanılması

için hazırlıkları sürdürüyorum. Kitaptan sağlanacak gelir Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak. Kendi yaptığımız müzik aletleriyle, sözlerini ders konularının oluşturduğu besteler ile şarkılar eşliğinde oldukça keyifli dersler işliyoruz. Amacımız sadece kolay anlaşılabilir dersler oluşturmak" dedi.

Üniversite öğrencileri ise, hocalarının bu uygulamasının derslerine ayrı bir hava kattığını ve bu yöntemi öğretmen olduklarında kendi öğrencilerine uygulamak istediklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber