Prostat hastalarına lazerli tedavi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- ESKİŞEHİR'DE ÖZEL BİR HASTANEDE PROSTAT HASTASI AĞRISIZ VE KANAMASIZ OLAN LAZERLİ YEŞİL IŞIK YÖNTEMİYLE TEDAVİ EDİLDİ

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, prostat hastası bir kişiye ilk kez ağrısız ve kanamasız olan lazerli yeşil ışık (green light) yöntemi uygulandı.

Eskişehir'in ilk yeşil ışık yöntemiyle gerçekleştirilen prostat ameliyatı, Özel Anadolu Hastanesi'nde 75 yaşındaki bir hastaya uygulandı. 10 ila 15 dakika arasında süren operasyonu yapan Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Remzi Sağlam, "Green light ışınlarıyla prostatı buharlaştırma tedavisi tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiye'de ise 5 senedir uygulanıyor ve bugün Eskişehirliler'i de bu teknolojiyle tanıştırdık. Bugüne kadar bin 670 operasyon gerçekleştirdik. Hastalarımızın prostat büyüklükleri 100-150 gram dahi olsa ağrısız, kanamasız bir operasyon sonrası tedavi edip, bir gün içinde taburcu ediyoruz" dedi.

Sağlam, karaciğer rahatsızlığı gibi bazı rahatsızlıkları olan hastaların eski yöntemlerle operasyonlarının yapılamadığını dile getirerek, sözkonusu hastaların da artık prostat sıkıntılarından kurtulabilecelerini kaydetti.

Eskişehir'de kapalı böbrek taşı ameliyatını da ilk olarak kendilerinin yapacağını söyleyen Prof. Dr. Remzi Sağlam, "Aynı yöntemle kalem kalınlığı kadar bir delikten böbrekteki taşı rahatlıklı çıkaracağız. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakında Eskişehir'e bu yeniliği de getiriyoruz" diye konuştu.

Sağlam'ın gösterdiği prostat ameliyatını, bundan sonra hastane doktorlarından Yavuz Özteke ile Şaban Can'ın gerçekleştireceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber