TOKİ konutlarına talep patlaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında yaptıracağı 85 metre karelik 840 adet konutun kuraları Kayseri Atatürk Spor Salonu'nda çekilecek. 840 dairelik konut için 18 bin 400 kişinin başvuru yapması yetkilileri hayrete düşürürken yer sorunu nedeniyle kuraların spor salonunda çekilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

8 Ocak 2008'de yapılacak kurayı kazananlar, 4 bin YTL peşinat, kat ve cephesine göre de 160 ay boyunca aylık 241 ile 319 YTL ödeyecek.

Ev hayali kuralların hayallerini gerçekleştiren TOKİ yetkilileri, 840 konutluk için bu kadar başvuru yapılmasının kendilerini de şaşırttığını söyledi. Alt gelir grubundaki binlerce kişinin ev hayali bile kuramazken şimdi hayal kurduklarını ve bunun gerçeğe dönüştüğünü dile getiren TOKİ yetkilileri, hayaller gerçekleştikçe insanların ümitlendiğini ve taleplerin hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Amaçlarının Türkiye'de ev sahibi olmayan insan bırakmamak olduğunu vurgulayan yetkililer, Kayseri'de de yoğun ilgi gördükleri için mutlu olduklarını açıkladı. En büyük üzüntülerinin kuraya katılan herkese ev verememek olduğunun altını çizen yetkililer, ancak en kısa zamanda evsizlere de ev vereceklerini ümitlerini yitirmemelerini istedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnşaat İşleri yetkilileri de kura çekimine ailelerle birlikte en az 25 bin kişinin gelmesini beklediklerini söyledi. Yer sorunu nedeniyle kura çekiminin Atatürk Spor Salonu'na alındığını ifade eden inşaat işleri yetkilileri, kuraya katılacak vatandaşların aileleriyle birlikte gelmesi halinde en az 25 bin kişi beklediklerini vurguladı. Bu rakamın spor salonunun kapasitesinin çok üzerinde olduğunun altını çizen yetkililer, "Ne de olsa kurayı noter çekecek ve kazanan ailelere bilgi verilecek. Bu nedenle kura yerine herkesin gelmesine gerek yok. Hava şartları da göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. Eğer 25 bin kişi aynı anda salona girmeye kalkarsa çok büyük izdiham olur. Binlerce vatandaşımız dışarıda soğuk havada beklemek zorunda kalabilir. Bu tablo hiçbirimizin istemediği bir durumdur. O nedenle özellikle kuraya aile fertlerinin getirilmemesi daha doğru bir yaklaşım tarzı olacaktır" uyarısında bulundu.

Alt gelir grubundan kuraya katılacak olan Nuri Yılman da yıllarca ev hayali kurduğunu ve bu hayalinin gerçekleşmesine çok az kaldığını söyledi. Kuradan kendisine ev çıkması halinde çok sevineceğini anlatan Yılman, kiracılığın çok zor olduğunu ve artık kendi evinde oturmak istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber