Ulusal Ajansın kararı, Erasmus öğrencilerini mağdur edecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ulusal ajans, üniversitelere tahsis ettiği miktarları açıkladı. Beklentilerin altında kalan tahsis miktarından dolayı yurt dışında kalan bazı öğrenciler dönmek, daha önce yurt dışına gitme hakı kazanan öğrenciler de yurt dışına gidememekle karşı karşı karşıya kalacak.

Ulusal ajansın üniversitelere tahsis ettiği miktarlar için tıklayınız.

Aşağıda bir nüiversitemizin öğrencilerine yazmış olduğu mail yer almaktadır.

"Degerli Ogrenciler,

Bugun aldigimiz asagidaki sok edici bir haber nedeniyle tum ofis olarak uzuntu icindeyiz.

Ulusal Ajans'tan talep etmis oldugumuz yaklasik 320.000 Euro ek hibe miktari ile, hem bahar donemi icin yerlestirilen ogrencilerimizin hibelerini karsilamak; hem de su anda yurtdisinda olup uzatmak isteyen ogrencilerimize bu imkani saglamak niyetindeydik. Ancak bugun Ulusal Ajans tarafindan tüm Türk üniversitelerine verilen bilgiye göre, üniversitemize talep ettigimiz miktarin yaklasik yuzde 10'luk bir kismi, yani 33.000 Euroyu tahsis edilmistir. Bu olumsuz durum Türkiye'deki tum universiteler icin gecerlidir. Sonuc olarak, cok uzulerek belirtiyoruz ki, asagidaki tablo ortaya cikmistir:

1) Su anda guz donemi icin Erasmus ogrencisi olarak yurtdisinda olan hic bir ogrencimize uzatma imkani verilememektedir.

2) Bahar donemine yerlesmis 98 ogrencimizden sadece yaklasik 40 tanesi Erasmus ogrencisi olabilecektir.

3) 2008 bahar donemi icin mayis 2007 secimlerinde ek kontenjanlara yerlestirilmis ogrencilerimizden hicbiri Erasmus hibesinden yararlanamayacaktir.

4) Mart 2007 seciminde bahar donemi icin yerlestirilmis ogrencilerimizin overall puani (not ortalamasi, dil puani ve mulakat notu) goz onune alinarak gidebilecek ogrencilerimiz belirlenecektir.

5) Tum bu surec sonucunda Erasmus hibesinden yararlanamayacak ogrencilerimizden hibesiz olarak degisime gitmek isteyenler olursa gidebileceklerdir.

6) Mart ve Mayis 2007 secimlerinde yerlestirildikleri halde, degisime gidemeyen ogrencilerin 2008-2009 akademik yili bir donemi icin haklarinin sakli tutulmasi konusu Ulusal Ajans ile gorusulmektedir.

Degisim Programlari Ofisi adina

...
Koordinator"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber