Tehdit edilen milletvekilleri kim?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kol olarak bilinen Zakir Selvi, bir çeteye yönelik düzenlenen "Matkap" adı verilen operasyonda gözaltına alındı. Zanlıların yakalandığı nefes kesen operasyon kameralara saniye saniye yansıdı.

İstihbaratçı olduklarını ileri süren 13 kişilik bir çete 'Matkap' adı verilen operasyonda çökertildi.

Susurluk olayını andıran çete yapılanmasında örgüte yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen ve halen görevde olan bir il emniyet müdürü, bir albay ile 2 polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldı. "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak bilinen Zakir Selvi'nin de aralarında bulunduğu zanlılar işte böyle yakalandı.

Beşiktaş'ta bir işadamına giden çete üyeleri, kendilerini istihbarat elemanı olarak tanıtarak Türk Bayrağı yaptırma bahanesiyle para istedi. İşadamının şüphelenerek savcılığa başvurması üzerine soruşturma başlatan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay boyunca çetenin tüm elemanlarını fiziki ve teknik takibe aldı.

Soruşturma sırasında polis, çetenin bağlantılarını araştırdıkça akıl almaz gerçekleri de ortaya çıkardı. Çete elemanlarından ve aynı zamanda "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da sağ kolu olarak bilinen Zakir Selvi'nin çete adına birçok işi biri il emniyet müdürü, bir albay, ikisi de polis memuru olan kişilere yaptırdığı ve yardım aldığı tespit edildi. Susurluk olayını andıran çete yapılanmasında örgüte yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen ve halen görevde olan bir il emniyet müdürü, bir albay ile iki polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldı. Yetkililer kamu görevlilerinin her an gözaltına alınabileceğine dikkat çekti.

Adı açıklanmayan iki milletvekilini de telefonla arayan çete elemanlarının milletvekillerine "PKK sizi takip ediyor. Bu yönde istihbarat çalışmalarımız var. Her an saldırıya uğrayabilirsiniz" diyerek milletvekillerinden koruma adı altında menfaat temin ettikleri de ortaya çıktı.

Yapılan tüm tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, şebeke elemanı Zakir Selvi'nin kaldığı Beşiktaş'ta ki bir razıdansa Özel Harekat Timlerinin desteğinde operasyon düzenledi. Polislere direnen Selvi ve diğer şebeke elemanları güçlükle de olsa yakalanarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan çete elemanlarının üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 4 adet tabanca, 6 adet şarjör, 175 adet mermi, 1 adet lazerli av tüfeği, 10 adet kama tarzı kılıç, 13 adet bilgisayar ve çok sayıda kaset ile CD'ler ele geçirildi. 2006 -2007 yılları arasında biri Fatih diğeri Zeytinburnu ilçesinde olmak üzere 2 kişinin silahla yaralanması, 2 kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi ile 2 milletvekilinin menfaat amacıyla dolandırılması olaylarına karıştıkları tespit edildi. Evin kapısını kırararak baskını gerçekleştiren ekiplerin katıldığı nefes kesen operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

13 kişilik şebekenin liderliğini yaptığı ileri sürülen Orhan Aykut'un kendisini "Yeşil"in sağ kolu olarak tanıtarak çevresindekileri etkilediği belirtildi. Kamuoyun da Yeşil'in sağ kolu olarak bilinen Zakir Selvi'nin, mahkemeye başvurarak adını ve soyadını değiştirdiği ortaya çıktı. Adının çok deşifre olduğunu gerekçe gösteren Selvi'nin adını mahkeme kararıyla Bedirhan Esendik olarak değiştirdiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber