Taksim'deki taciz yasa değiştiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi utandıran tacizin 57 YTL cezayla sınırlı kalması Adalet Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakan Şahin, yasada yeni bakış açısı için çalışma başlattıklarını söyledi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Taksim'deki taciz olayınının hukuki boyutunu gündemlerine aldığını söyledi. Bakan Şahin, 2007 yılını değerlendirdiği basın toplantısında Taksim'de yılbaşı gecesi yaşanan taciz olayında yargıya tepkiyi haksız bulduğunu söyledi. Taksim'de yılbaşı gecesi turist kızlara tacizde bulunanların 57 YTL idari para cezasıyla serbest bırakılmasını değerlendiren Şahin, şüphelilerin serbest bırakılmasının Adalet Bakanlığı ve yargıya tepki gösterilmesine yol açtığını belirtti. Bu tepkileri haksız bulduğunu kaydeden Bakan Şahin, hakim ve savcıların ellerindeki yasaları uyguladıklarını ifade etti. Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinin tacizle ilgili düzenlemeler içerdiğini anımsatan Şahin, bu suçtan dava açılabilmesinin şikayete bağlı olduğunu, şikayetçinin ?şikayetçiyim? demediği sürece dava açılmasının mümkün olmadığını anlattı.

Gazetelerde çıkan haberleri derleyerek Kanunlar Genel Müdürlüğüne gönderdiğini ifade eden Şahin, ?(Yasada bu konuda yeni bir bakış açısına ihtiyaç var mıdır? Değerlendirip bana getirin) dedim. Çalışmalar devam ediyor? dedi.

MAGANDALAR TURSİTLERİ BÖYLE TACİZ ETMİŞTİ

Kadınlar protesto etti

Taksim tramvay durağında toplanan bir grup kadın cinsel taciz olayını protesto etti. Kadınlar, ?cinsel taciz ve tecavüze hayır? şeklinde sloganlar atarak, pankart açtı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, ?Kadınlar olarak TCK'nın 105. maddesinin değiştirilmesini, kadın bedenine yönelik saldırılarda şikayet şartının aranmamasını, saldırganların hak ettiği cezaları almasını istiyoruz? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber