Bakanlığın grevde geçen günleri 'kayıp' sayması Hak-İş'i kızdırdı

Haber Giriş : 08 Ocak 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı Çalışma Hayatı Yıllık İstatistikleri Kitapçığı'nda grevde geçen günlerin ?kayıp? olarak tanımlanmasına tepki gösterdi. Uslu, "Çalışma hayatından sorumlu en üst kurum olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, grev günlerini ?kayıp' olarak tanımlaması hukuken, siyasetten ve etik olarak öteden beri sürdürülen bir yanlıştır" dedi.

ANKA Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı Çalışma Hayatı Yıllık İstatistikleri Kitapçığı'nda grevde geçen günlerin ?kayıp? olarak tanımlanmasına tepki göstererek, "Çalışma hayatından sorumlu en üst kurum olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, grev günlerini ?kayıp' olarak tanımlaması hukuken, siyasetten ve etik olarak öteden beri sürdürülen bir yanlıştır" dedi.

Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bir yazı yazarak, Çalışma Hayatı Yıllık İstatistikleri Kitapçığı'nın hazırlama yaklaşımının yenilenmesini istedi. Zaman içinde birçok konunun değiştiğine dikkat çeken Uslu, yıllığın eski ve bazı yanlış yaklaşımları içerdiğine işaret etti. Yıllığın iş kazaları, meslek hastalıkları ve hastalıkta geçen günlere yer vermemesini de eleştiren Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

-"İŞ KAZALARI, MESLEK HASTALIKLARI YILLIKTA YER ALMALI"-

?Eğer çalışma hayatının izlenmesi bir bütün olarak yansıtılacak ise iş kazaları, meslek hastalıkları ve vizite günlerinin de kayıp olarak gösterilmesi gerekir. Üretimdeki ve hizmetteki gerçek ?kayıp' günler bu günler olacaktır. Bu nedenle iş kazaları, meslek hastalıkları ve vizite günlerinin, iş sağlığı ve güvenliğinin tespiti ve fotoğrafı olarak Yıllıkta yer almasını talep ediyoruz.?

Uslu, Yeni İş Yasası'nın esnek çalışmayı öngörmesine karşın esnek çalışmaya ilişkin verilerin yıllıkta bulunmadığını kaydetti. Uslu, yıllıkta a-tipik, denkleştirme ve kısa çalışma gibi esnek çalışma türlerinin neden olduğu istatistiklere de yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber