Devlet memuru karıncalar varmış!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet memuru karıncalar varmış!

Yangınlarda kaybedilen ormanların çok daha fazlasının böcekler tarafından yok edildiği-ni tespit eden Orman Bakanlığı ilginç bir yöntem geliştirdi. 'Karınca istihdamı'nın perde arkası:

NEŞE SARIDOĞAN

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın zararlı böceklere karşı ormanlara karınca istihdam ettiği ortaya çıktı. Bakan Eroğlu, ormanlara 500 karınca yuvası nakledildiği açıklandı.

CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner, yangınlarda kaybedilen alanlardan 10 kat fazlasının zararlı böceklerin tehdidi altında olduğuna dikkat çekerek, bakanlığın bu konudaki çalışmalarını sordu. Süner'in soru önergesini cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, küresel ısınmayla giderek artan zararlı böceklere karşı farklı canlılarla mücadele ettiklerini belirtti. 2007 yılı içinde özellikle çamkese böceği ve sedir zararlılarını hedef aldıklarını belirten Eroğlu ?Böceklerle beslenen kuşların popülasyonunu artırmak için ormanlara 97 bin adet kuş yuvası asılmıştır. Ayrıca zararlı böceklerin yumurta larva ve erginlerini yiyen 500 adet karınca yuvası da ormanlara nakledilmiştir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber