Şahin: Mahalli idareler seçiminin öne alınması için çalışmamız yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hükümetin, mahalli idareler seçiminin öne alınması için bir çalışması olmadığını, seçimin zamanında yapılacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, "Temel kanun" olarak görüşülen ve temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 kanunda değişiklik öngören tasarının 6. bölümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şahin, hükümetin, mahalli idareler seçiminin öne alınması ilgili bir çalışması olmadığını bildirdi. Şahin, "Benim bildiğim kadarıyla, mahalli idareler seçimi zamanında yapılacak" dedi.

Şahin, doğal afetlerde zarar görecek adliyelerdeki kıymetli evrakın korunması ve daha sonra kullanılmasına olanak sağlayacak proje üzerindeki çalışmanın devam ettiğini belirtti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, dava ve soruşturmaların kısa sürede sonuçlandırılmamasını eleştirdi. Özellikle çete davalarının çok uzun sürdüğüne işaret eden Üstün, "Hakimlik yaptım. İstersem 1 davayı, 1 ayda bitiririm" diye konuştu.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ABD ziyaretiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kısa süre önce ABD'ye gittiğini anımsatan Genç, "Bunlar peş peşe niye gidiyorlar? Niye gizli konuşmalar yapıyorlar? Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin menfaatine uygun davranışlar değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber