Ömer Çelik: Yüzde 7 seçim barajı netleşti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Çelik; "Yüzde 7 seçim barajı netleşmiştir. Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı budur. Sanki Cumhur İttifakı dar ve daraltılmış bölge arasında bir karar vermeye çalışıyor gibi bir hava oluşturuldu. Bir karar verilmiş değil. 'Biz buna karar verdik, bunun üzerine çalışıyoruz' denen maddeler değil." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2021 18:13, Son Güncelleme : 02 Eylül 2021 18:35

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Geçtiğimiz ay çok ciddi felaketlerle karşı kaşıya kaldık. Sahadaki bütün çalışanlara bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. Filenin Sultanları yarı finale yükseldi. Hepsini tebrik ediyoruz. Diyarbakır Anneleri'ne bir kez daha sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz.

TÜRKİYE'NİN BİR TANE DAHA GÖÇMEN ALACAK DURUMU YOK

Kuşkusuz Türkiye insanların katledilmesine göz yumacak bir ülke değildir. Bunun yanı sıra bütün dünyanın şunu bilmesi gerekir. Mültecilere sahip çıkma görevini Türkiye tek başına yerine getirmiştir. Bundan sonra Türkiye'nin bir tane daha göçmen alacak durumu yoktur. 'Biz size para verdik göçmenleri ülkenizde tutun' gibi bir söylemle geçilecek durum değildir.

YAPTIKLARI FEVKALADE YANLIŞ

Buradaki meseleye kapsamlı bir şekilde bakmak gerekir. Türkiye'nin demokratik, nüfus güvenliği önemli meselelerden biridir. Türkiye kendi değerlerine yakışan şekilde ölümden kaçan insanlara kucak açmıştır. Ama hiç kimse Türkiye bir tane daha mülteci alacak şeklinde düşünmemelidir. Bu yaptıkları fevkalade yanlış olur.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK ISRAR ETTİ AMA YANAŞMADILAR

Suriye için önerilen model güvenli bölgenin, uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasıydı. Cumhurbaşkanımız çok ısrar etti ama buna yanaşmayanlar göç sorununun ortaya çıktığını gördü. Afganistan'daki kaos devam ederse göç dalgası büyüyecektir.

OYUN DEĞİŞTİRİCİ GÜÇ: İHA, SİHA, TİHA

Geçtiğimiz hafta önemli açılışların yapıldığı haftaydı. Dünyada savunma sanayiindeki yarış büyük boyutlara erişmiş durumda. Yeni gelişen teknolojilerin savunma sistemlerine nasıl uygulanacağı, rakipler tarafından kullanılması halinde savunma sistemlerinin nasıl güçlendireceği bir mesele olmuştur. Pek çok aşamadan geçilerek oyun değiştirici güç olarak İHA, SİHA TİHA dediğimiz yeni unsurlar devreye girmiştir. Hepiniz takip ediyorsunuz sık sık ABD, İngiliz, Rusya gibi bazı ülkelerdeki kuruluşların değerlendirmelerinde Türkiye'nin İHA, SİHA, TİHA'larla oyun değiştirici kabiliyete ulaştığı vurgulanıyor.

NATO ASKERİNİN DOLAŞAMADIĞI SOKAKLARDA TÜRK ASKERİ VAR

Afganistan'dan tahliye operasyonunda görev alan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. 19 yıldır silahlı kuvvetlerimiz Afganistan'daydı, 6 yıldır havalimanının güvenliğini sağlıyorduk. Kahraman askerlerimizle şükranlarımı iletiyoruz. Pek çok NATO askerinin dolaşamadığı sokaklarda Türk askeri vardı. TSK'nın büyük başarılarından bir tanedir. Afganistan'daki geçiş dönemini yakından takip ediyoruz. Diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Fiili güç olan Taliban ile görüşmeleriz var. Geçmişteki bir takım yaklaşımların hiçbir şekilde söz konusu olmamasını sürekli ifade ediyoruz.

Kış ayları gelmeden harekete geçilmelidir. Bu insanlar dünyanın önünle ölümle karşı karşı kalacaktır. Suriye'de yaptıkları hatayı Afganistan'da yapmamalılar. Hiç kimsenin kendi sorumluluğundan kaçarak başkasına bir sorumluluk yüklemeye çalışmamalıdır.

SORU - CEVAP

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Buradaki özgürlük prensibini koruyarak düzenleme gerçekleştirilecek. Toplantılar yapıldı ancak henüz sonuca varıldı diyemeyiz. Dünyadaki tüm benzer uygulamalar incelendi. Vatandaşımızı yalan habere karşı korunaklı hale getirmek istiyoruz. Özgürlüğü ve bireyi koruyan bir yaklaşım üretilecek. Zaman zaman Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü tehdit eden durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Henüz tartışma aşamasında. Bir olgunluğa oluştuğunu söyleyemeyiz. Artık siber vatan diye bir kavram vardır, siber vatandaş diye bir kavram vardır. Hem bu özgürlük alanını koruyarak, hem bireylerin güvencelerini garanti altına alacak bir bakış açısıyla bu çalışma yürütülüyor.

DAR VEYA DARALTILMIŞ BÖLGE OLACAK MI?

Sayın Başkanımız Bosna Hersek ziyaretinde çalışma gruplarının bir mutabakata vardığını söylemişti. Sayın Bahçeli de barajın yüzde 7 olacağını dile getirdi. Yüzde 7 seçim barajı netleşmiştir. Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı budur. Sanki Cumhur İttifakı dar ve daraltılmış bölge arasında bir karar vermeye çalışıyor gibi bir hava oluşturuldu. Bir karar verilmiş değil. 'Biz buna karar verdik, bunun üzerine çalışıyoruz' denen maddeler değil.

TANJU ÖZCAN'IN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

Bir kadın için böyle bir değerlendirmede bulunmak bırakın siyasetçiyi insana yakışmaz. Üstüne bir de kılık kıyafetine ilişkin yorum yapıyor. Bu olaya daha da ahlak dışılık katıyor. Meseleyi hikaye etmeye çalışıyor. Sanki çok önemli bir konudan bahsediyor gibi.

İnsanda biraz edep olur. Özür dilerken bile 40 tane şerh koşuyor. Sonuna kadar kınıyoruz ve lanetliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber