İzmir'de tapuda rüşvet operasyonu... Tapu müdürü, yardımcısı ve memur tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 19:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'deki rüşvet operasyonu (2)

İzmir'in Menderes ilçesinde e-posta yoluyla gelen şikayetin ardından kaymakamlık talimatıyla başlatılan ve yaklaşık 8 ay süren takibin ardından Tapu Sicil Müdürlüğü'ne 'Çiçek' operasyonu düzenlendi.

Tapu Sicil Müdürü Y.A. ve yardımcıları M.G.'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Rüşvet almak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 23 zanlıdan aralarında tapu müdürü, müdür yardımcısı, vergi dairesi memuru ve 6 emlakçının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Bir kişi serbest bırakılırken 10 kişi yarın adliyeye sevk edilecek.

Tapu Sicil Müdürlüğü'nde vatandaşların işlerini görmek için rüşvet alındığı yönünde Menderes Kaymakamlığı'nın internet sitesine e-posta yoluyla şikayette bulunuldu.

Bu şikayeti dikkate alan Menderes Kaymakamı Ahmet Önal, durumu savcılığa bildirerek polisin konuyu incelemesini talep etti.

Savcılık tarafından verilen izinle başlatılan ve yaklaşık 8 ay süren teknik takibin ardından polis, dün Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik operasyonu başlattı.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda Tapu Sicil Müdürü Y.A., yardımcısı M.G., memurlar N.A., N.S., vergi dairesinde görevli M.P., emlakçılar H.A., İ.T., F.K., A.A., T.G. ve V.A. gözaltına alındı.

Zanlıların, Tapu Sicil Müdürlüğü'nde işi olan kişilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla vatandaşlardan direk ve emlakçılar aracılığıyla rüşvet istedikleri, para aldıkları kişilerin vergi dairesindeki işlerini kolaylaştırdıkları ve kendilerine para vermeyen vatandaşların işlerini yavaş yaptıkları iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlı savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin ise halen sorgusunun sürdüğü yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber