Akdağ, doktorlara yönelik saldırıları kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hasta ve hasta yakınları tarafından doktorlara yönelik yapılan saldırıları kınadı. Akdağ, ''Hayatını insanlara adamış meslektaşlarıma yapılan saldırıları nefretle kınıyorum'' dedi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, hekimlerin zor şartlarda fedakarca çalıştıklarını belirterek, bugün Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Ali Menekşe'ye yapılan silahlı saldırıyı üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

''Hayatını insanlarımıza adayan ve fedakarca hizmet eden hekimlerimize yapılan saldırılar hepimizi derinden yaralamaktadır'' diyen Akdağ, sağlığın herkes için ertelenemez ve vazgeçilemez bir hizmet alanı olduğunu vurguladı.

Sağlık alanında başta hekimler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının ''mesleklerinin kutsallığını unutmadan gayret gösterdiğini ve hizmet ettiklerini'' ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''Toplum olarak hepimiz bize bu anlayışla hizmet eden hekimlerimize gereken desteği vermemiz ve hassasiyetle yardımcı olmamız gerekirken böylesi saldırılar camiamızı derinden yaralamaktadır. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.

Hekimimizin ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, üzüntülerini paylaşıyorum. Hekim arkadaşımızın tedavisini yakından takip etmekteyiz. Bu hususta bütün imkanlarımızı seferber ettiğimizin bilinmesini istiyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber