Memurlar reform için geç geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar doğrultusunda, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri ?İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi? yaptılar.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, tüm iş yerlerinde yapılan ortak açıklamayı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde okudu. Akyıldız, yıllardan beri memurların kazanılmış haklarının geriletildiğini, memur maaşlarının günbegün eridiğini savundu.

Bugüne kadar sorunların çözümü için diyaloğun bütün yollarını kullanmaya, kamu görevlilerinin sesini yetkililere duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Akyıldız, ?Ne var ki artık diyalog kurma girişimlerimizin sonuçsuz kaldığını,görüşlerimizin göz ardı edildiğini, haklı taleplerimizin dikkate alınmadığını ve kamu görevlilerinin yok sayıldığını görmekteyiz? dedi.

Çıkarılan her kanun, yapılan her düzenlemeyle memurların sırtına binen yükün biraz daha arttığını, haklarının budandığını öne süren Akyıldız, ?Son olarak sosyal güvenlik reformu adı altında yapılmaya çalışılan değişikliklerle yalnızca memurlarımıza değil, tüm vatandaşlarımıza ağır bir darbe daha indirilmek istenmektedir. Kısır tartışmalarla gündemin meşgul edildiği ortamda gerçekler, vatandaşlarımızdan gizlenmeye çalışılmaktadır? diye konuştu.

?ŞİMDİ DE SAĞLIMIZ SATILIYOR'

?Tüpraş, Petkim, Erdemir, Türk Telekom satıldı. Şimdi de sağlığımız satılıyor. Emekliliğimiz ipotek altına alınıyor? diyen Akyıldız, şunları söyledi: ?Bütün sorunlar ve çözüm yolları, Türkiye Kamu-Sen tarafından yıllardır her platformda dile getirilmiştir. Diyaloğun ve hoşgörünün bütün sınırları zorlanmış ama olumlu bir sonuç alınamamıştır. Artık bıçak kemiğe dayanmış, sözün bittiği yere gelinmiştir. Şimdi eylem zamanıdır. Bizler burada yalnızca kamu görevlilerinin değil, tüm vatandaşlarımız adına üretimden gelen gücümüzü kullanarak yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz.

Gerçekleri gizleyerek vatandaşlarımızı aldatma yolunu seçenler bilsinler ki bundan sonra hiçbir şey onlar için eskisi kadar kolay olmayacaktır. Bu bir uyarı eylemidir. Yetkililer bugünden itibaren kamu görevlilerinin sesine kulak vermeli, yaptıkları düzenlemeleri bir kez daha gözden geçirerek, yanlışlarından dönmelidir. Umarız yetkililer bu uyarımızı dikkate alırlar ve bizleri daha büyük eylemler yapmaya zorlamazlar.?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde toplanan sendikacılar, ?Sağlıksız reform, sağlığımızı bozuyor?, ?Memur arkadaş aldanma, bu reforma kanma? yazılı dövizler taşıyarak, ?IMF sizinle gurur duyuyor?, ?Sağlık hakkımız satılamaz? sloganları attılar.

HASTANE ÖNÜNDE DE EYLEM

Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde de Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ortak açıklamayı okudu. Kahveci, eylemlerin vatandaşları mağdur etmeye yönelik olmadığını belirterek, hastanelerde ameliyatların yapıldığını, acil serviste hizmette aksamanın söz konusu olmadığını, sadece polikliniklerde 1 saat işe geç başlanacağını söyledi.

TRENLER GEÇ HAREKET ETTİ

Ankara Garı'ndaki eylem nedeniyle banliyö trenleri saat 08.30'dan itibaren 35 dakika geç hareket ettiler. Banliyö trenlerinin kalktığı peronda toplanan Türk Ulaşım-Sen üyeleri pankart açıp, slogan attılar. Bu arada, tren seferlerinin gecikmesi nedeniyle yolcularla sendika üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

Daha sonra Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ortak açıklamayı okudu. Güzel'in açıklaması, yolculardan gelen tepkiler nedeniyle sık sık kesildi. Açıklamanın ardından trenler seferlerine devam etti.

Türk Yerel Hizmet-Sen üyeleri de Kızılay'daki Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde toplandılar. Sendika Genel Başkanı İlhan Koyuncu'nun okuduğu ortak açıklamanın ardından belediyede çalışan memurlar, görevlerine bir saat gecikmeyle başladılar.

BÜYÜK POSTANE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar doğrultusunda, konfederasyona bağlı sendikaların üyelerince İstanbul'da da ?İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi? gerçekleştirildi. Sirkeci'deki Büyük Postane önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen üyesi grup, attıkları sloganlarla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyı protesto etti.

Burada, grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Ahmet Kurt, ?Sosyal Güvenlik Reformu? adı altında yapılmaya çalışılan değişikliklerle yalnızca memurlara değil, tüm vatandaşlara ağır bir darbe indirilmek istendiğini ileri sürdü.

Tasarı uyarınca vatandaşlardan her muayene için 2 ile 20 YTL, tedavilerden ise 608 YTL'ye kadar katılım payı alınacağını dile getiren Kurt, hastaneye yatan ya da ameliyat olanların ise masrafların yüzde birini cebinden karşılayacağını belirtti.

Ahmet Kurt, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin aldığı karar gereği, bugün Türkiye'nin tüm kamu kuruluşlarında bir saatlik işe geç gelme eylemi gerçekleştirildiğini belirterek, yasa tasarısındaki olumsuz maddeler geri çekilinceye kadar çeşitli eylemler yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber