Memur geç gitti, işçi yürüdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur ve işçi sendikaları, Sosyal Güvenlik Reformunu protesto etmek için eylem yaptı

İSTANBUL Milliyet

Hükümetin Sosyal Güvenlik Reformu tasarısını protesto eden Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurlar, dün işe bir saat geç gelme eylemi yaptı. Eylem kapsamında, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler de işe bir saat geç giderken, Ankara Garı'ndaki banliyö trenleri 35 dakika geç kalktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan memurlar, "Sağlıksız reform, sağlığımızı bozuyor", "Memur arkadaş aldanma, bu reforma kanma" yazılı dövizler taşıyarak, "IMF sizinle gurur duyuyor", şeklinde sloganlar attı.

İstanbul'da eylem

Dün İstanbul'da da reform protestoları vardı. Türk-İş'e bağlı çeşitli sendikaların üyeleri, Beyoğlu'nda yürüyüş yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen grup, yol boyunca alkış ve ıslıklarla tasarıyı protesto etti. Tasarı karşıtı dövizler taşıyan ve slogan atan gruba, CHP'liler çiçek attı.

Taksim'e ulaşan grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, yürüyüşün ardında, AKP İl Başkanlığına giderek İl Başkanı Aziz Babuşçu ile görüştü.

Büyükkucak, Türk-İş'in eylem programı çerçevesinde dün 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirildiğini ve ardından AKP il başkanlıklarına tasarıya ilişkin taleplerini içeren dosyanın sunulduğunu belirtti.

Ankara'ya yürüyüş başladı

Öte yandan, DİSK, KESK ve Türk Tabipler Odası'nın da aralarında bulunduğu 7 sendika dün "Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek" sloganıyla yürüyüş başlattı.

Haydarpaşa Garı önünde toplanan yaklaşık 150 sendikalı, slogan attı. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, AKP hükümetinin reform diye sunduğu, sağlıktaki bu yasa tasarısının bir aldatmacadan ibaret olduğunu öne sürdü.

Grup daha sonra otobüslerle Ankara'ya hareket etti. Bursa ve Eskişehir'e uğradıktan sonra Ankara'ya geçecek olan grup, 17 Ocak'ta diğer illerden gelen heyetlerle buluşup basın açıklaması yapacak.

İstanbul'daki kurum temsilcileri, Gebze'nin ardından Kocaeli, Bursa ve Eskişehir'de yapacakları açıklamanın ardından perşembe günü TBMM önünde bir basın açıklamasıyla yürüyüşlerine son verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber