İlköğretim'de ekmeği üretme dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'da özel bir lise, ana sınıfından ilköğretim 4. sınıfa kadar olan öğrencilere, uygulamalı olarak ekmek üretimini gösteriyor.

Özel Doktorlar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Selim Koçak da ana sınıfından ilköğretim 4. sınıfa kadar olan öğrencilere, uygulamalı olarak ekmek üretimini gösterdiklerini belirterek, çocukların tesislere hayran kaldıklarını ifade etti.

Ekmeğin üretim aşamasını bizzat görmenin ve Ekmek Müzesi'ni ziyaret etmenin, öğrencilerin belleklerinde ''kalıcı öğrenme'' sağladığını dile getiren Koçak, ''Bu kadar hijyenik koşullarda üretim yapıldığını, gözlerimizle görmesek inanmazdık'' dedi.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Ankara'daki ilköğretim okullarının yüzde 60'ının, kurumlarını gezerek ekmeğe ilişkin her türlü bilgiye ulaşma fırsatını yakaladıklarını söyledi.

Öğrencilere, hijyenik koşullarda ve hiç el değmeden üretim aşamasına giren ekmeğin, geçmiş yıllarda ilkel koşullarda yapımından, en modern tesislerdeki oluşumuna kadar geçen dönemin anlatıldığını ifade eden İlkbahar, ''Evlerinde aileleri tarafından ekmek yedirmekte zorlanan çocukların, bizim tesislerde fırından yeni çıkmış ekmeği alarak büyük iştahla yemeleri tüm personeli sevindiriyor. Aldığımız övgüler de iş motivasyonunu artırıyor'' dedi.

Ankara'da günlük 4,5 milyon ekmek üretimi olduğunu ve Halk Ekmek Fabrikası'nın üretiminin ise 1,5 milyona ulaştığını bildiren İlkbahar, halktan gelen talepler üzerine Halk Ekmek büfesi olmayan semtlerde de yeni büfe kurulması yolunda çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Koçak ve beraberindeki öğretmenler de bulundukları semtte yeteri kadar Halk Ekmek büfesi olmamasından yakınarak, yaygınlaştırılması yönündeki taleplerini Genel Müdür İlkbahar'a ilettiler. Öğrenciler, fırından yeni çıkmış ekmekleri büyük bir iştahla yediler, Ekmek Müzesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber