Toptan: Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Önümüzdeki kısa süreçte zorunlu eğitimin Türkiye'de 12 yıla çıkma zorunluluğu, eğitim altyapısında çok önemli eksiklik ve zorluklarla karşı karşıya kalacağımızı göstermektedir'' dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Zonguldak Mithatpaşa Pfizer 50. Yıl İlköğretim Okulunun ek derslik binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın birkaç yüzyılda bir önemli değişim yaşadığını, bu değişimin de toplumları çok derinden sarsarak, kimi yerlerde önemli zorluklarla karşılaşılmasına yol açtığını söyledi.

Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden en büyük kaynağın milli eğitime ayrıldığını ifade eden TBMM Başkanı Toptan, şunları kaydetti:''Köylerdeki vatandaşlarımız, çocuklarımız, bizden internet bağlantısı istiyor. Ülkemizde hala yoğun göç olayı, hızlı nüfus artışı, altyapı eksikliklerimiz önümüze çıkmaktadır. Özellikle büyük kentlerde altyapı eksikliği kendini hissettirmektedir. Önümüzdeki kısa süreçte zorunlu eğitimin Türkiye'de 12 yıla çıkma zorunluluğu, eğitim altyapısında çok önemli eksiklik ve zorluklarla karşı karşıya kalacağımızı göstermektedir. Bu açıdan devletin yatırımlarının yanı sıra eğitim

sürecine eğitim sevdalılarının katılması gerekmektedir.''

-Toptan ağladı-

Derslik binasının açılışını yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan, ilköğretim okulundaki bir sınıfı gezdi.

Toptan'ın girdiği sınıfta ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Remziye Demirci, ''Sol Yanım Acıyor Anne'' adlı şiiri okudu.

Şiiri okuyan öğrenci, öğrenciye sarılan Toptan ile okulu gezen konukların ağladığı görüldü.

Toptan, gazetecilere, Allah'ın kimseyi annesiz bırakmamasını dilediğini belirterek, ''Hepimizin annesi var. Kiminin annesi yaşıyor, kimininki aramızdan ayrılmış. Anne sevgisini bu kadar güzel anlatabilen bir şiiri hem içerik olarak hem de dokunuş olarak inanın hiç duymamıştım. Çok teşekkür ederim''dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber