Paltoyla ders

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde, belediye tarafından 550 bin YTL'ye yaptırılan ve bu eğitim- öğrenim dönemi başında hizmete giren Cumhuriyet İilkögretim Okulu'na eski kalorifer kazanı konulunca fatura öğrencilere çıktı. Kaloriferlerin yanmadığı okulda, öğrenciler palto ve montlarıyla ders yapmak zorunda kalıyor.

Pamukova Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yaptırılan 21 derslikli Cumhuriyet İlkögretim Okulu'nda, 650 öğrenci ile bu yıl eğitim- öğretime başlandı. Yeni yapılan okula, 35 bin YTL'ye fuel oil ile çalışan kullanılmış bir kalorifer kazanı konuldu. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kalorifer kazanı yakıldığında sorunlar ortaya çıktı.

Kalorifer kazanı sık sık arıza yapınca okulda ısınma sorunu başladı. Kış ortasında kaloriferler yanmayınca öğrenciler buzdolabını andıran sınıflarda ders yapmaya başladı. Çocuklar üşümemek için de sınıflarında mont ve paltolarıyla oturmaya başladı.

Okul yöneticileri, ?Her gün kazanla uğraşmaktan bıktık. Kazan bir yanıyor bir yanmıyor. Bir elektirik kesiliyor. Bir kısa devre yapıyor. Sözde rahat olsun diye fuel-oil'li kazan koydular. Kazanı koyan firmayı Tüketiciyi Koruma Derneği'ne şikayet edeceğiz? dedi.

Bu arada okul yönetimi, durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesine rağmen konuya henüz çözüm bulunamadı. Sorunun Vali Hüseyin Atak'a da bildirildiği ancak Atak'ın okulun Belediye tarafından yaptırılması nedeniyle bugüne kadar sorunun çözümü için bir şey yapamadığı iddia edildi. Belediyeden ise bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber