Gereksiz diye 20 müdür yardımcılığını kaldırdı

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 28 Mart mahalli idareler genel seçimlerinden sonra koltuğuna oturur oturmaz, belediyede yeni bir yapılanma başlattı.

Daha etkin ve şeffaf hizmet verebilmek için kurumsal check-up yapıldı. Bir ekip çalışmasıyla, Kartal Belediyesi'nin olumlu ve olumsuz bütün yönleri ortaya çıkarıldı. Bu aşamadan sonra "hayatı kolaylaştırmak, vatandaş memnuniyetini sürekli kılmak, sosyal belediyecilik, çağdaş, lider bir Kartal meydana getirmek" ilkeleri benimsendi.

Belirlenen misyonları gerçekleştirebilmek için öncelikle gereksiz bulunan makamlar kaldırıldı. 20 müdür yardımcılığı görevi iptal edildi. Yedi başkan yardımcılığı koltuğu da dörde indirildi. Belediyenin girişi bankacılık anlayışıyla dekore edildi. Herhangi bir vatandaş belediyeye geldiğinde, kapıdaki masada bekleyen biri kadın, biri erkek iki görevli tarafından ?Hoş geldiniz, size nasıl yardımcı olabiliriz?' sözleriyle karşılanıyor. Verilecek hizmetin niteliğine göre, hangi şubeye gitmesi gerektiği belirtiliyor. Gerekli görülmesi halinde, görevlilerden biri refakat ediyor. Bu arada işlemleri süren vatandaşlar için oluşturulan bekleme koridoruna otomatik çay-kahve makinesi koyulmuş. Halk, dilediği içeceği ücretsiz olarak alabiliyor.

Belediyeden çıkarken de bütün vatandaşlara ?İşiniz yapıldı mı, sorununuz çözüldü mü?' diye soruluyor. İşi yapılmayan vatandaşın ismi, telefonu ve adresi not alınıyor. İlgililer, konuyu araştırarak, sorunun neden çözülmediğini tespit ediyor. Durum, belediye personelinin yetersizliğinden kaynaklanmışsa uyarılıyor. Başkan Dağlar, uygulamayla ilgili ?Belediyeye girenler genelde hoş karşılanır, ama giderken pek sorulmaz. Biz bunu da yapıyoruz.? diyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber