Erdoğan: Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmayacağını söyledi. Şu an üniversitesi bulunmayan 9 il kaldığını belirten Erdoğan, "Bu 9 ile de bu yıl üniversite kuruyoruz" dedi. Son 5 yılda 39 üniversite kurulduğuna işaret eden Başbakan, 2,5 milyon gence de istihdam sağlandığını kaydetti.

Türkiye'de sadece üniversite ağırlıklı pilot birkaç il kurulacağını bildiren Erdoğan, dünyada nasıl üniversite kampüsü şeklinde şehirler varsa Türkiye'de de bunun adımını atacaklarını ifade etti. Erdoğan, "Mevcut şehirlerin küçük olanlarını seçeceğiz. Böylece şehirlerin üçte birini gençler oluşturmaya başlayacak. Şehirleri bu haliyle bir değişim ve dönüşüme tabi tutacağız. Ve Türkiye'de muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak böyle olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, gençlerin eğitim masraflarını ailelerin üzerinden büyük ölçüde aldıklarını söyledi. Başbakan, gençlerden, engellere rağmen mücadele edecek bir karaktere sahip olmalarını isteyerek şu ifadeleri kullandı: "İyi yetişmenizi, çağın gerektirdiği maddi ve manevi donamına sahip olmanızı ve bu ülkeye aşkla hizmet etmenizi istiyoruz."

"Bütün gayretlerimiz sizlere, bugünkünden çok daha ileri, çok daha güçlü, çok daha mutlu bir Türkiye bırakabilmek" şeklinde gençlere hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendine güvenen bir Türkiye için, gurur ve atalet tuzağına yakalanmayan bir millete ve gençliğe ihtiyacımız var. Bizim bu çabamıza ortak olmanızı ve bize yardımcı olmanızı istiyoruz. Böylece tecrübe kazanacak bizim kaldığımız yerden yola devam edeceksiniz. İnanıyorum ki, bizlerden çok daha başarılı olacaksınız."

Gençlerin daha iyi ve uygun ortamda yetişebilmelerini sağlamak ve önlerindeki engelleri kaldırmak için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Başbakan, gençlerden barışa, demokrasiye, insanlığa ve medeniyet mücadelelerine bağlı kalmalarını ve ilkelerinden taviz vermemelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber