Çiçek: Terörle mücadelede en güçlü noktadayız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terörle mücadelede en güçlü olduğu noktada bulunduğunu belirterek, "Bu mücadele nereye kadar gidiyorsa, ne zaman bitecekse o zamana kadar bu işin peşini bırakmayacağız." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Çiçek burada yaptığı konuşmada, 2008 yılının Türkiye ve parti için önemli bir yıl olacağını söyledi. 2009'da yapılacak mahalli seçimleri hatırlatan Çiçek, "Geldiğimiz noktanın gerisine düşmemek için, 2008 yılını çok iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

Çiçek, "Seçimler yaklaştıkça, partiler içe dönük çalışma yapar. Partilerin de içinin çok fazla kaynadığı bir dönemdir. Yani yavaş yavaş siyasetin kazanı da başlamış demektir. Herkes, ben ne olacağım derken, bunun getirdiği bazı travmalar vardır. 2008 yılı içinde bu alışkanlıkları bir kenara bırakarak daha çok dışa dönük bir çalışma yapmaya, partimizin daha başarılı olması için elimizden gelen çabayı göstermeye mecburuz." diye konuştu.

"2008, KIBRIS KONUSUNDA BASKILARIN YAPILACAĞI BİR YIL OLACAK"

Yeryüzündeki uluslarası ihtilaflar içinde çözülememiş en uzun ihtilaflardan birisinin de Kıbrıs olduğunu söyleyen Çiçek, 17 Şubat'ta Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bir başkanlık seçimi yapılacağını hatırlattı. Çiçek, bundan sonra tüm dünyanın bu sorunun çözümü noktasında bir gayretin, bir baskının yolunu tutacağını kaydederek, "Tabiri caiz ise, Türkiye'nın ve Kuzey Kıbrısımızın başına da üşüşeceklerdir." dedi. Türkiye'nin bugün, ihtilaf çıktığından bu yana, Kıbrıs konusunda çok iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Çiçek, "Buna rağmen, 2008 bu manada çok tartışmaların, çok müzakerelerin, çok baskıların yapılacağı bir yıl olduğunu görmemiş olmamız gerekir." ifadesini kullandı. KKTC'nin, Kıbrıs dışında 15 yerde merkezi bulunduğunu, 3 tanesi ile ilgili anlaşmanın tamalandığını, 4 merkezde ise çalışmaların devam ettiğini anlatan Çiçek, "Böylece, kendi hudutları dışında 22 merkezde temsil edilme imkanı bulacak. Dış politikadan azıcık haberdar olanlar bunun anlamını bilirler." şeklinde konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE EN GÜÇLÜ NOKTADAYIZ"

Sınır ötesi operasyon tartışmalarına değinen Çiçek, devlet işinin öfke ile heyecan ile, kamuoyu beklentilerine göre götürülemeyeceğini aktardı. Çiçek, şöyle devam etti: "Sabırla geldiğimiz nokta bu terör belasının ülkemize musallat olduğu günden beri, geldiği en güçlü noktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak bugün, terörle mücadelede en iyi noktada olduğumuzu açık yüreklilik ile söyleyebiliriz. Ama şöyle bir iyimserliğe hiç kimse kapılmamalıdır. Yani (terör bitti, bundan sonra bir şey olmaz). Hayır, Türkiye uzun süre daha bu belayla mücadele etmek durumundadır. Çünkü, uluslararası politikanın bir parçasıdır ve dünyada en güçlü dış desteğe sahip olan terör örgütü de bugün bizim uğraştığımız örgüttür. Buna rağmen bakınız, TSK ve güvenlik birimleri hem hudut ötesinde hem hudut içinde operasyonlar yapıyor. Kar demiyor kış demiyor, gece gündüz demeden büyük bir vatanseverlik ile bu mücadeleyi hükümet olarak, devlet olarak, güvenlik birimi olarak yürütüyoruz. Ama dikkat ederseniz, eskiden bu türlü bir olay olduğu zaman en evvel Avrupa ülkeleri, uluslararası kuruluşlar, herkes ayağa kalkar, Türkiye bunları anlatmakta, bunlar ile ilgili derdini ifade etmekte büyük zorluklar ile karşı karşıya kalırdı. Arkasından, kınama kararları şunlar bunlar. Dikkat ediyorsanız, Türkiye bu operasyonu yapıyor. Bu operasyonun hukuki temelleri var. Yaptığımız iş hukuki, yaptığımız iş ülkemizin kendisini savunmasıdır. Ama bunun alt yapısını, isterseniz kendi vicdanlarınızda bunun muhasebesini yapın, bu hükümetin en iyi yürüttüğü işlerin başında gelir. Biz bu krizi, bu belayı iyi yönettik. İyi yönettik bugün hiçbir yerde Türkiye'nin bu mücadelede haksız olduğunu söyleyen ne bir uluslarası kuruluş var ne de herhangi bir devlet vardır... Bu mücadele nereye kadar gidiyorsa, ne zaman bitecekse o zamana kadar bu işin peşini bırakmayacağız, bunu sonuna kadar da sürdüreceğiz."

"TÜRKİYE ŞEKER HASTASI ADAMIN DURUMUNA DÜŞÜYOR"

2002'den bu yana Türkiye'de çok şey değiştiğini ancak değişecek daha çok şeyin olduğunu aktaran Çiçek, "Türkiye maalesef zamanında gerekli adımları atmadığı için, gerekli kararlarıı vermediği için, gerekli reformları yapmadığı için şeker hastası adamın durumuna düşüyor. 2002'den bu yana önemli değişiklikler var... Ama bu her şey bitti diye bir anlam ifade etmiyor. Tam tersine bu iyileşmenin üzerine yeni bir kısım ilave tedbirleri alma mecburiyetimiz var." dedi.

Uygulanan her kararın toplumda bir reaksiyonu olduğunu aktaran Çiçek, faydasının ilerleyen dönemlerde anlaşıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber