10 kişiden sonra 3 PKK'lı daha teslim oldu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'dan kaçan 3 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Irak'ın kuzeyinden gelerek Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan teröristler, ilk ifadelerinde 'kandırılarak' örgüte katıldıklarını ve ilk fırsatta kaçarak teslim olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 16 Aralık'ta başlattığı hava operasyonlarından bu yana Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin sayısı 24'e ulaştı.

Şırnak'ın Beytüşşebab ve İdil kırsalında teröristlerin eylem hazırlığında olduğu ihbarı üzerine operasyon başlatıldı.

Yüzlerce komandonun katıldığı operasyonda, teröristlerin kaçabileceği noktalar tutuldu.

Hakim tepelere tanklar yerleştirilirken operasyona helikopterler de destek veriyor.

Diyarbakır'da patlayıcı madde düzeneği bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de güvenlik güçlerince yapılan aramada, teröristlere ait patlayıcı madde düzeneği, Şırnak'ın İdil ilçesinde ise anti personel mayın bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'na göre, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün saat 10.30'da yapılan arama ve tarama faaliyetinde, terör örgütü mensuplarına ait bir adet patlayıcı madde düzeneği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesi dağlık arazi kesiminde dün saat 14.30 sıralarında yapılan aramada ise teröristlerce yol kenarına döşenmiş bir adet anti personel mayın bulunarak, etkisiz hale getirildi.

TSK'nın operasyonları

1 Aralık 2007: Terörle mücadele kapsamında sınır ötesinde ilk nokta operasyon yapıldı. Genelkurmay, 'Irak sınırları içinde 50-60 kişilik PKK'lı terörist gruba müdahale edildiğini duyurdu.

16 Aralık 2007: Sınır ötesi ikinci operasyon (hava harekatı) yapıldı. Genelkurmay, TSK'nın Kandil Dağı'nı bombaladığını açıkladı.

17-18 Aralık 2007: Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan teröristlere müdahale edildi. Bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip yapıldı. Operasyon, Şemdinli Yeşilova bölgesinde sınırdan birkaç kilometre derinlikte gerçekleştirildi.

22 Aralık 2007: Türk savaş uçakları, Kuzey Irak'taki terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonda Amediye çevresindeki kampları hedef aldı.

Operasyonda hedef, Kandil'den sonra en büyük terörist kampının bulunduğu Zap ile Cemço bölgeleri oldu. Operasyonda ayrıca Amediye bölgesindeki Metina, Hakurk, Zap ve Haftanin kampları vuruldu.

26 Aralık 2007: Sabah erken saatlerde Kuzey Irak'taki Zap bölgesinde savaş uçaklarıyla operasyon düzenlendi. 8 mağaranın vurulduğu harekatta, büyük bir terörist grup etkisiz hale getirildi.

15 Ocak 2008: Kuzey Irak'taki Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK'ya ait hedefler vuruldu.

18 Ocak 2008: Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz salı günü Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonunda terör örgütü PKK'ya ait 60 hedefin tam isabet vurulduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber