Bakan Faruk Çelik, yargılanan memuru atadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargılanan memuru atadı

Pahalı ilaç alımı nedeniyle devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada yargılanan SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir, Bakan Çelik tarafından komisyon başkanlığına atandı

MANSUR ÇELİK Ankara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK'nın fahiş fiyatla ilaç alımı nedeniyle devletin milyonlarca YTL zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada yargılanan SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir'in "pekiyi" dereceli sicilleri olduğunu söyledi.

Çelik, Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu'nun bir an önce kurulması ve konunun aciliyeti nedeniyle, yargılama sürecinin bitmesi beklenmeden Özdemir'in komisyon başkanlığına atandığını açıkladı.

Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın, Özdemir'in milyonlarca YTL'lik ilaç ödemelerine karar verecek komisyonun üyeliğinin yanı sıra, Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı'na getirilmesine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Çelik, "Özdemir, yargılama süreci de dahil olmak üzere 5 yıldır SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı'nı yürütmektedir. Bu süreç içinde muhtelif sicil amirleri tarafından 'pekiyi' dereceli siciller ve yine bu süre zarfında takdirname almıştır" dedi.

'Ceza kaldırıldı'

Çelik, yargılama sürerken Özdemir'in komisyon başkanlığına atanması konusunda ise şu yorumu yaptı:

"Komisyonun bir an önce kurulması ve dolayısıyla komisyon başkanlığı görevi verilmesinde konunun aciliyeti nedeniyle yargılama süreci beklenmemiştir." Başbakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor sonucu Merkez Disiplin Kurulu'nun Özdemir'e kınama cezası verdiğini de belirten Çelik, Yüksek Disiplin Kurulu'nun bu cezayı kaldırdığını açıkladı.

Özdemir, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Roche firmasının ithal ettiği kimi ilaçların yüksek fiyatla alınması nedeniyle açılan 16 sanıklı bu dava kamuoyunda "Roche davası" olarak biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber