10 Türk akademisyen Avustralya'da burs kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- 10 Türk akademisyen, Endeavour Burs Programı'nı kazanarak Avustralya'da değişik üniversitelerde araştırma yapmaya hak kazandı.

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle, lisansüstü araştırma bursu kazanan akademisyenleri kutlayarak, "Endeavour Burs Programı'nı kazanan 10 kişiyi de kutlamak istiyorum. Avustralya'da yaşamanın ve akademik çalışmalarda bulunmanın kendileri için iyi bir deneyim olacağına eminim. Bu yetenekli ve motivasyonu çok güçlü bursiyerlerin hem Avustralya'daki çalışmalara büyük katkıda bulunacaklarına hem de kendilerini geliştireceklerine hiç kuşkum yok. Böylelikle Avustralya'yı ve Türkiye'yi deneyimleriyle zenginleştireceklerdir" dedi. Doyle, "Avustralya bu bursları, Türkiye ile arasında varolan güçlü bağların önemli bir unsuru olarak görmektedir. Bu başarılı bursiyerlerin eğitim ve sanattan, genetik ve kanser çalışmaları da dahil olmak üzere en ileri bilimsel alanlara kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapacak olmalarından dolayı mutluyum" diye konuştu.

Türkiye'deki değişik üniversitelerde akademik kariyerlerine devam eden başarılı bursiyerler, Avustralya'nın en önemli üniversitelerinde 4 ay ile bir yıl arası çalışma imkanı bulacaklar. Aynı zamanda bir Avustralyalı öğrenci de Türkiye'de araştırma yapmak için burs kazandı. Endeavour Programı, Avustralya hükümeti tarafından dünyanın her yerinden başarılı öğrencileri, araştırmacıları ve profesyonelleri Avustralya'da çalışma, araştırma ve profesyonel gelişmelerini farklı disiplinlerde gerçekleştirmelerine olanak sağlamak amacıyla başlatılmış bir program. Bu program, aynı zamanda Avustralyalılara da yurt dışında benzer çalışma yapma imkanı sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber