Posta gazetesinin haberi yalan çıktı, piyangodan imam hatipli çıkmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatipli olduğu için büyük ikramiyeyi almadığı iddia edilen talihli, 4 çocuk babası bir işçi emeklisi çıktı. İstanbul'da yaşayan talihli çekini teslim aldı.

ANKARA - Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olan 25 milyon YTL'yi paylaşan çeyrek bilet sahiplerinden sonuncusu da çekine kavuştu.

Milli Piyango İkramiye Kontrol ve Çekilişler Daire Başkanı Murtaza Çakır, 6 milyon 250 bin YTL'lik çeki, talihli adına Vakıflar Bankası Ankara Şubesi Müdür Yardımcısı Emine Karaca'ya teslim etti. Çakır, talihlinin biletini Gaziantep'ten satın aldığını belirtti.

İŞÇİ EMEKLİSİ ÇIKTI

Banka Şube Emine Karaca, talihlinin 55-60 yaşlarında, evli ve 4 çocuk sahibi, işçi emeklisi olduğunu, halen İstanbul'da yaşadığını söyledi. Gazetecilerin, talihlinin imam hatip lisesi mezunu olduğu yönündeki haberleri hatırlatmaları üzerine Karaca, bu haberlerin doğru olmadığını ifade etti.


POSTA GAZETESİ YAZARININ 14 OCAK 2008 TARİHLİ YAZISI

Anlatacağım olay, son yıllarda, bir gazeteci olarak karşılaştığım en çarpıcı öykü. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki olayın kahramanı ile bir kez temas kurabildik, ardından bir daha kendisine ulaşamadık. Çünkü çok ciddi korkuları vardı. ?Büyük ikramiye kazanan biri nasıl korku yaşar?' demeyin. Sırf bu yüzden, olayda adı geçen kişinin adını ve yaşadığı şehri söylemeyeceğim.

Yeni yılın ilk günleri. Star TV Haber Merkezi olarak, biz de Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan talihlilerin peşindeyiz. Şans eseri, dört talihliden biriyle temas kurduk. Gencecik bir çocuk. İkramiyenin kendisine çıktığını, ancak bir türlü alamadığını söylüyor. Çünkü o bir imam hatip lisesi öğrencisi ve piyango onun için kumar.

Talihli genç, piyango aldığını bile kimseye söylememiş. Çünkü piyango almak ona anlatıldığına göre günah. Zaten okuduğu imam hatip lisesindeki arkadaşlarına bile söylememiş piyango aldığını. Karşılaşacağı eleştirilerden çekinip, biletini kimseye göstermemiş.

Yeni yılın ilk günü de gazeteyi açmış ve kazanan numaraları incelemeye başlamış. Numaraları kontrol edince, gözlerine inanamamış. Büyük ikramiyeyi kazandığından emin olunca, önce sevinmiş, sonra üzerine karabasan çökmüş. ?Ben günah işledim, bu ikramiyeyi alamam' diye kara kara düşünmüş.

Çünkü genç talihlinin, ailesi de son derece muhafazakar olduğu için, bu bilgiyi onlarla da paylaşamamış. Babasının günah olan bir şey yaptığı, piyango bileti aldığı, bir başka deyişle kumar oynadığı için kendisine kızacağından emin, ?Ben şimdi ne yapacağım?' diye düşünmeye başlamış.

Bu olay başlı başına bir Türkiye gerçeği.

Her şeyden önce, ortada çok önemli bir mahalle baskısı örneği var. Muhafazakar olan bir çevrede büyümüş, kendisi de aynı anlayışa sahip genç bir çocuk. Okuduğu imam hatip lisesi başta olmak üzere hep muhafazakar ortamlarda bulunmuş. Doğal olarak, derdini kimseye anlatamıyor.

Konuştuğumuz kişinin, her şeyi bir hayal ürünü olarak bize anlattığını düşünüp, bu zamana kadar bekledim. Ancak hala büyük ikramiye kazandığı halde Milli Piyango İdaresi'ne gitmeyen, kazandığı milyonları almayan biri olduğu için, anlattığının doğru olduğuna inanıyorum.

Öte yandan talihli genç, 18 yaşından küçük olduğu için, ikramiyeyi kendi başına alması mümkün değil. Bunu ailesine de söyleyemediği için, kandırılmasından kuşku duyuyorum. Hatta başına bir şey gelmesinden.

Kolay değil, ortadaki para 6 milyon 250 bin YTL. Eski anlatımla, 6 trilyon, 250 milyar lira.

Erdoğan Aktaş/ Posta

Not: Star TV ile Posta gazetesi Milliyet, Hürriyet, Radikal, Kanal D ve CNN Türk ile birlikte Aydın Doğan'ın....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber