Basbakanlık'a 'Jammer' kalkanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Basbakanlik, teror orgutu tarafindan duzenlenen uzaktan kumandali bombali saldirilara karsi 'jammer' adi verilen frekans karistirici sistemle korunmaya baslandi. Basbakan Erdogan'in koruma aracinda bulunan ve gittigi toplantilara da bir canta icinde goturulen 'jammer' sisteminden, simdi de Basbakanlik Merkez Bina'ya iki adet yerlestirildi.

Son donemde artan teror olaylarinin ardindan Basbakanlik Merkez Bina'daki guvenlik onlemleri arttirildi. Basbakanlik, bundan sonra teror orgutunun son donemde sikca kullandigi uzaktan kumandali bombali saldirilara karsi 'jammer' adi verilen frekans karistirici sistemle korunacak. Uzaktan kumandali bombalara karsi elektronik savunma sistemi olan 2 adet 'jammer' cihazi, Basbakanlik Merkez Bina'nin dis duvarlarina monte edildi. 300 metre icerisindeki tum sinyal sistemlerini bloke eden jammer sistemini en cok Amerika ve Israil kullanirken, Turkiye'de ise ilk kez ABD Baskani George Bush'un ziyareti sirasinda kullanilmaya baslandi.

Son yillarda ozellikle VIP olarak adlandirilan cok onemli kisilerin korunmasinda kullanilmaya baslayan 'jammer' adli susturucu veya frekans bozucu ozellikteki anti-teror sistemi, guvenlik ve istihbarat birimleri tarafindan yogun olarak kullaniliyor. Askeri ve sivil amacli kullanilan cihazin aktif olarak uygulandigi alanlar ise soyle:

"- Uzaktan kumandali bombalarin erken tetiklenmesi ya da engellenmesi,

- Askeri ve sivil alanlarda istenilen bolgedeki telsiz haberlesme iletisimi ile radar sistemlerinin engellenmesi,

- Lazer ve elektromanyetik alandan etkilenen guvenlik kameralarinin engellenmesi,

- Ozellikle 'bocek' olarak tabir edilen casus dinleme cihazlari ve mikrofonlarin engellenmesi,

- Binalarin disinda kullanilarak, ic iletisimin gizlenmesi amaciyla 'elektronik kalkan' olusturulmasi,

- Guvenlik amaciyla her turlu mobil telefon ve telsiz haberlesmesinin engellenmesi,

- Sinema, tiyatro ve ibadet yerleri basta olmak uzere calan cep telefonlarinin sesinden kaynaklanan rahatsizlik nedeniyle kullaniliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber