Lojmanlarını derslik yaptılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Hasretpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenler, yaptıkları örnek çalışmalarla, vatandaşların beğenisini topluyor.

Malazgirt ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve 302 öğrencinin eğitim gördüğü Hasretpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 12 öğretmen, derslik sayısını artırmak için lojmanlarını da dersliğe çevirerek, 4 olan derslik sayısını 7'ye çıkardılar.

Okul Müdürü Erhan Çetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malazgirt esnafından aldıkları destek ve kendi maddi katkılarıyla okuldaki her sınıfa bir televizyon ve VCD aldıklarını belirterek, Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından da okullarına 21 adet bilgisayarla, 1 adet projeksiyon cihazının hediye edildiğini söyledi.

''Amacımız okulumuzdaki öğrencilere daha kaliteli şartlarda eğitim sunmak'' diyen Çetkin, şunları kaydetti:

''Okulumuzda 302 öğrenci eğitim görüyor. Okulda 2005 yılında göreve başladım. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi gerektiğini düşünerek, öğretmen arkadaşlarımla birlikte harekete geçtik. Önce Mehmetçikten de aldığımız destekle okulumuzu boyadık. Ardından çevre düzenlemesi yaptık. Sonra da lojmanlarımızı dersliğe çevirdik. Okulumuzda 21 bilgisayarın bulunduğu bir de laboratuvar oluşturduk. Ayrıca her sınıfa bir televizyon ve VCD yerleştirdik. Artık öğrencilerimiz daha modern şartlarda eğitim görüyorlar.''

-HER GÜN 16 KİLOMETRELİK YOLCULUK...-

Çetkin, lojmanlarını dersliğe çevirmelerinin ardından 2 bayan öğretmenin köydeki sağlık ocağının lojmanında kaldığını, diğer öğretmenlerin ise Malazgirt ilçesinde ev tuttuklarını ve her gün 16 kilometrelik yolculuk yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerinin daha iyi eğitim alması için çaba harcadıklarının altını Çizen Çetkin, öğretmen arkadaşlarıyla birlikte uyumlu çalışmanın ortaya ''örnek bir okul'' çıkardığını ifade etti.

Çetkin ayrıca, Tekstil İşverenleri Sendikası yetkilileri ve Malazgirt ilçe esnafına da teşekkür ederek, ''Tekstil İşverenleri Sendikası bilgisayar desteğimizi kırmadı. Malazgirt esnafımızın sağladığı maddi destek ve öğretmenlerimizin de katkısıyla sınıflarımıza bilgisayar aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz ise Hasretpınar Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinin yaptıkları çalışmaların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Öğretmenlerin örnek davranış sergilediklerini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:

''Öğretmenlerimiz eğitim için ellerinden gelen tüm çabayı göstermişler. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Lojmanlarından vazgeçmeleri takdire değer bir davranıştır. Başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Ayrıca köye, önümüzdeki yıllarda 8 derslikli bir okulun yapılması için de gerekli çalışmaları başlattık.''

Bu arada, Hasretpınar köyü sakinleri de öğretmenlerin duyarlılığının kendilerini memnun ettiğini, ellerinden geldiği ölçüde onlara destek olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber