Müdürlüğün sitesindeki logo değiştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan hareketli logoda, başında takke bulunan öğretmenin bir kız öğrenciye okumayı öğretirken elinin Arapça kitap okur gibi sağdan sola doğru hareket ettirmesi tartışmalara neden oldu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan hareketli logoda, başında takke bulunan öğretmenin bir kız öğrenciye okumayı öğretirken elinin Arapça kitap okur gibi sağdan sola doğru hareket ettirmesi dikkat çekince, logo acilen siteden kaldırılarak yerine Atatürk ve Türk bayrağının bulunduğu logo yerleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "http://mersin.meb.gov.tr" adresli resmi internet sitesinin "Hizmet İçi Eğitim Bölümü"nde yer alan hareketli logoda takkeli bir hocanın kız öğrenciye Arapça öğretiyor olarak görünmesinin fark edilmesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün talimatıyla logo kaldırıldı. Logonun yerine Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı logosu konuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, yaptığı açıklamada, tartışılan logonun 10 ay önce bir memur tarafından siteye konulduğunun tespit edildiğini belirterek, konuyla ilgili olarak Ankara'dan müfettişlerin gelerek, soruşturma başlattıklarını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy'a konuyla ilgili brifing sunacağını belirten Gül, müfettiş raporlarının da en kısa zamanda açıklanacağını ve ortada bir suçlu varsa onun da tespit edilerek, cezalandırılacağını kaydetti. İnceleme sonucunda önemli bir şey çıkmayacağını düşündüğünü anlatan Gül, insanlar bu logoya farklı gözle baktığı için öyle anlaşıldığını, herhangi bir kasıt olduğunu düşünmediğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber