İçişleri Bakanı 'Ergenekon Operasyonu'nu değerlendirdi: İşte İstanbuldaki operasyonun ayrıntıları..

Haber Giriş : 22 Ocak 2008 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da büyük operasyon: Emekli Tümgeneral Küçük'ün de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY, "ERGENEKON OPERASYONU"NU DEĞERLENDİRDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'daki "Ergenekon Operasyonu"nu değerlendirdi.

Atalay, gelişmeleri takip ettiğini belirterek, ?Bu konuyla ilgili her şey savcılığın kontrolünde devam ediyor? dedi. Atalay, konuyla ilgili bugün kendisinin bir açıklama yapmayacağını, açıklamanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirtti.

KAMUOYUNDA ?ULUSALCILAR? OLARAK BİLİNEN GRUBA BÜYÜK GÖZALTI

-İstanbul'da Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, kamuoyunda ?ulusalcı? olarak bilinen emekli Tümgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, köşe yazarı Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Mersin'de silah üzerine ?ölme-öldürme yemini? ettiren Emekli Albay Fikri Karadağ gözaltına alındı.

-Gözaltı sayısının arttığı operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İSTANBUL(ANKA)- İstanbul'da Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, kamuoyunda ?ulusalcı? olarak bilinen Emekli Tümgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, köşe yazarı Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Mersin'de silah üzerine ?ölme-öldürme yemini? ettiren Emekli Albay Fikri Karadağ'ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde düzenlediği operasyonda, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının arttığı operasyon kapsamında alınanlar arasında, kamuoyunda ?ulusalcı? olarak bilinen Emekli Tümgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, köşe yazarı Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Mersin'de silah üzerine ?ölme-öldürme yemini? ettiren Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ, Susurluk sanıklarından Sami Hoştan'ın da yer aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Ümraniye Çakmak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Yazar Ergün Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Tekin ve Poyraz'ın avukatlığını da yapan Kemal Kerinçsiz, 7 aydır tutuklu bulunan müvekkillerinin soruşturmasını uzattığı gerekçesiyle soruşturmayı yürüten savcıyı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna şikayet etmişti.(ANKA)

GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

ANKARA (ANKA) ? Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz'in gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Söz konusu gözaltının, vakıf yasası, 301 ve piyasaların alt üst olduğu bir ortama denk gelmesi tam isabet oldu" dedi.

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Karabulut yaptığı yazılı açıklamada, konsey üyesi Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenol'un sabah saatlerinde evlerinin aranarak gözaltına alındığını belirtti. Erenol ve Kerinçsiz'in cumhuriyet değerlerine bağlı olmaktan başka bir suçlarının olmadığını ifade eden Karabulut şunları kaydetti:

?Tek suçları, laik demokratik Cumhuriyet'e inanmış olmaları ve bu doğrultuda düşüncelerini beyan etmeleridir. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelik suç işleyen ve işledikleri suçları belgeleri ile Cumhuriyet Savcılarına vermemize rağmen haklarında hiçbir işlem yapılmaz iken iki cumhuriyetçinin tutuklanmasını şiddetle protesto ediyorum. Söz konusu gözaltının, vakıf yasası, 301 ve piyasaların alt üst olduğu bir ortama denk gelmesi tam isabet oldu."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber