İnternette bankacılık işlemlerinde 'parmak izi' dönemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siemens ve teknoloji kuruluşu AXSionics, internet üzerinden bankacılık işlemlerinde güvenliği artırmak amacıyla kullanıcının parmak izini tanıyan bir sistem geliştirdi.

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, geliştirilen sistem sayesinde çevrimiçi hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Şu an Almanya ve İsviçre'de pek çok banka tarafından test edilen sistemin global bankalar aracılığıyla Türkiye ve tüm dünyada yaygınlaşacağı belirtiliyor.

Özellikle büyük para transferleri gerçekleştiren bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından tercih edilmesi beklenen sistem, kullanıcının kimlik bilgisinin yer aldığı kartın LCD ekran tarafından tanınmasını sağlıyor.

Sistemle banka, internet üzerinden yapılan bankacılık işlemlerinin onayı sırasında şifrelenmiş bilgiyi kullanıcı ekranına "flicker code" olarak bilinen değişken siyah beyaz alanlar üzerinden gönderiyor. Bu kod, müşteri tarafından kredi kartı büyüklüğünde, optik sensörlere ve parmak izi okuyucusuna sahip bir kimlik kartının ekran üzerinde kullanılmasıyla çözülüyor. Cihaz, kod üzerindeki müşteri tanımıyla parmak izini karşılaştırdıktan sonra yine flicker kod içinde gizlenmiş onay kodunu LCD ekran üzerinden

müşteriye gösteriyor. İşlem bu onay kodunun İnternet sitesine girilmesiyle tamamlanıyor. Sistem genel kullanım için uygun standart bilgisayarlar üzerinde herhangi ek bir donanıma ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber