Müdür Bey Köşk'e takılmazsa, 5 bin dolar maaşla yurt dışında

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışı kadrolarında "skandal" olarak nitelendirilen olaylar zincirinin bir halkası daha tamamlandı. Sınavın sorumluluğunu yürüten Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili İbrahim Kapaklıkaya, sicil amiri olduğu yardımcısı tarafından mülakata tutuldu ve başarılı oldu.

Kapaklıkaya'ya 90 puanın üstünde not verilirken, yazılı sınavda ilk üç sırayı paylaşanların mülakatta elendiği kaydedildi. Kapaklıkaya'nın yurt dışına gidebilmesi için kararnamesinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından imzalanması gerekiyor.

Edinilen bilgilere göre, MEB'in ortalama 5 bin dolar düzeyinde maaş ödenen yurt dışı kadrolarına atanmalarda Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili İbrahim Kapaklıkaya ve Genel Müdür Vekili İbrahim Özdemir'in adının karıştığı "skandal" uygulamalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı mülkiye müffettişliğinden gelen İbrahim Kapaklıkaya ile üniversiteden gelen yardımcısı İbrahim Özdemir'in üstlendikleri görevlere asaleten atamalarının gerçekleşmemesinin ardından Bakanlığın yurt dışı kadrolarında görevlendirilmek amacıyla yönetmelik değişikliğiyle başlayan uygulamalar son aşamasına geldi.

Kapaklıkaya, kendisinin de içinde bulunduğu bir komisyonca organize edilen mesleki yeterlilik sınavında alt sınırdan başarılı olarak çağrıldığı mülakatta, yine sınava giren ancak başarısız olan yardımcısı İbrahim Özdemir'in karşısında "ter döktü". Kapaklıkaya'nın mülakatta başarılı olduğu belirtilirken, puanının 90'ın üstünde olduğu kaydedildi.

GÖZLER KÖŞK'TE

Kapaklıkaya, şu ana kadarki tüm aşamaları sorunsuz geçerek geldiği MEB'in yurt dışındaki eğitim müşavirliği kadrosuna atanma sürecinde, Cumhurbaşkanı'nın onayını bekliyor. İptal edilmesi beklenen, ancak hiçbir şey olmamış gibi devam ettirilen MEB'in yurt dışı teşkilatındaki kadrolarına ilişkin uygulamalara ilişkin son aşama olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tavrı merakla beklenirken, Sezer'in, Kapaklıkaya'nın atamasına onay vermeyeceği ileri sürülüyor.

YAZILI SINAVIN BİRİNCİLERİ ELENDİ

Öte yandan MEB'in yurt dışı kadrolarına atanmak için yazılı sınava giren ve en başarılı kişiler arasında ilk sıralarda yer alan üç kişinin mülakatta elendiği kaydedildi.

Elenenler arasında Bakanlık'ta şube müdürlüğü yapan ve 90 puanla sınavın ikincisi olan Melih Yayan'ın da bulunduğu belirlendi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber