Araştırma görevlilerinin durumları performans esaslı olarak düzeltilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan ile Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan arasında, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a yönelik olarak geçen konuşmaların açık kalan mikrofondan kamuoyuna yansımasından bir gün sonra Unakıtan ve Özcan, bir araya geldi. Unakıtan, mikrofondan duyulan sözlerinin sorulması üzerine, ?YÖK Başkanı ile ilgili kısmı tam duyamamışsınız ama yakıştırmışsınız.

O sözler YÖK Başkanı ile ilgili değildi. Ama ötekileri iyi duymuşsunuz? dedi. Özcan ise Unakıtan'a kırgın olup olmadığı sorusuna ?Hayır? yanıtı verdi. Unakıtan, görüşmede, üniversitelere yönelik mali konuları ele aldıklarını belirterek, üniversitelerin döner sermaye paylarından Hazine'nin yüzde 15 oranında kesinti yaptığını anımsattı. Unakıtan, Özcan'ın isteği üzerine bu payın yüzde 5'e düşürülmesi yönünde karar aldıklarını belirterek üniversitelerin araştırma görevlilerinin durumlarını da performans esaslı olarak düzelteceklerini kaydetti.

Unakıtan, toplantıda mali konuların gündeme geldiğini ifade ederek, aldıkları kararları şöyle açıkladı:

?Hazine paylarını yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürmeye karar verdik. İkinci husus ise üniversitelerde araştırma-geliştirme görevlilerimiz var. Bununla ilgili performans esasına dayandırılmak üzere bir destek verilmesi hususunda Sayın Başkanımız'la mutabakata vardık.

YÖK'ten bir heyet ve Maliye Bakanlığımızdan bir heyet, bu çalışmaları yapacak. Bu komisyon çalışmalarında alacağımız kararı sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber