Dizinin Başrol Oyuncusu Ölünce Milyonlarca Seyircinin Canı Yandı

O zamanlar gerçekten de başkaydı. Bu kadar çok kanal yoktu, her gece en az iki yerli dizi yayınlanmazdı. Türkiye'de dizi sektörü bugünkü kadar gelişmemişti.

  1. Hepimizin oturduğu gibi evlerde otururlardı, hepimiz gibi giyinirlerdi. Öyle gösterişli malikaneleri yoktu, sabah uyandıklarında saçları yapılı, yüzleri makyajlı olmazdı.

    Hepimizin oturduğu gibi evlerde otururlardı, hepimiz gibi giyinirlerdi. Öyle gösterişli malikaneleri yoktu, sabah uyandıklarında saçları yapılı, yüzleri makyajlı olmazdı.

  2. Herkesinkine  benzer dertleri olurdu. Onlar bir döneme damga vuran "aile" ve "mahalle" dizilerinin kahramanlarıydı... Kimi bir kaç yıl kimi çok daha uzun süre evlerimize konuk oldu. Belki artık devirlerini tamamladılar, diziler başka şeyler anlatıyor ama onlar hiç unutulmadı.

    Herkesinkine benzer dertleri olurdu. Onlar bir döneme damga vuran "aile" ve "mahalle" dizilerinin kahramanlarıydı... Kimi bir kaç yıl kimi çok daha uzun süre evlerimize konuk oldu. Belki artık devirlerini tamamladılar, diziler başka şeyler anlatıyor ama onlar hiç unutulmadı.

  3. İşte ekranın hafızalara kazınan "mahalle" ve "aile" dizileri ve daha sonra onların ruhunu ekrana taşıyan diğer yapımlar. Bugünkü kadar çok yerli dizinin çekilmediği dönemlerde izlenme rekorları kırıyordu Perihan Abla.      1986 ile 1988 yılları arasında yayınlandı. Yalçın Yelence'nin yönettiği bu dizi aynı zamanda ekranda bu tür yapımların da öncüsü oldu.Şevket Altuğ ve Peran Kutman'a kalabalık bir kadro eşlik ediyordu. Dizi iki kardeşine bakmak zorunda kalan Perihan ile uzatmalı sevgilisi Şakir'in öyküsü üzerine kuruluydu.

    İşte ekranın hafızalara kazınan "mahalle" ve "aile" dizileri ve daha sonra onların ruhunu ekrana taşıyan diğer yapımlar. Bugünkü kadar çok yerli dizinin çekilmediği dönemlerde izlenme rekorları kırıyordu Perihan Abla. 1986 ile 1988 yılları arasında yayınlandı. Yalçın Yelence'nin yönettiği bu dizi aynı zamanda ekranda bu tür yapımların da öncüsü oldu.Şevket Altuğ ve Peran Kutman'a kalabalık bir kadro eşlik ediyordu. Dizi iki kardeşine bakmak zorunda kalan Perihan ile uzatmalı sevgilisi Şakir'in öyküsü üzerine kuruluydu.

  4. Perihan Abla'nın ardından Şevket Altuğ bir başka efsane dizide kamera karşısına geçti. O artık milyonlarca kişinin Süper Baba'sıydı..Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar'ın da bulunduğu kalabalık bir kadronun yer aldığı dizi 1993 ile 1997 yılları arasında ekranda kaldı.Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Tunca Yönder, Orhan Oğuz, Kartal Tibet, Feyzi Tuna oturdu.

    Perihan Abla'nın ardından Şevket Altuğ bir başka efsane dizide kamera karşısına geçti. O artık milyonlarca kişinin Süper Baba'sıydı..Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar'ın da bulunduğu kalabalık bir kadronun yer aldığı dizi 1993 ile 1997 yılları arasında ekranda kaldı.Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Tunca Yönder, Orhan Oğuz, Kartal Tibet, Feyzi Tuna oturdu.

  5. "Parlak bir inciydim önce, Derinlerde saklanırdım, Baba evi kabuğumdu, Hayat çok uzak sanırdım" diye başlayan jenerik müziğinin sözleri de hafızalara yer etti Baba Evi'nin. Dizi 1997 ile 2001 yılları arasında ekranda kaldı. Halil Ergün ve Deniz Gökçer'in yanısıra dönemin genç yıldızlarından oluşan bir kadrosu vardı.

    "Parlak bir inciydim önce, Derinlerde saklanırdım, Baba evi kabuğumdu, Hayat çok uzak sanırdım" diye başlayan jenerik müziğinin sözleri de hafızalara yer etti Baba Evi'nin. Dizi 1997 ile 2001 yılları arasında ekranda kaldı. Halil Ergün ve Deniz Gökçer'in yanısıra dönemin genç yıldızlarından oluşan bir kadrosu vardı.

  6. Ekmek Teknesi de 2000'lerin başında ekrana gelen aile dizilerindendi.2000 ile 2005 yılları arasında yayındaydı. Dizide ailenin babasını canlandıran Savaş Dinçel'in ölümünden sonra milyonlarca kişi yasa boğuldu.

    Ekmek Teknesi de 2000'lerin başında ekrana gelen aile dizilerindendi.2000 ile 2005 yılları arasında yayındaydı. Dizide ailenin babasını canlandıran Savaş Dinçel'in ölümünden sonra milyonlarca kişi yasa boğuldu.

  7. Ekranın fenomen dizilerinden biriydi İkinci Bahar. Türkan Şoray ve Şener Şen gibi iki ustaya kalabalık bir kadro eşlik ediyordu.Final bölümünde sokakların boşaldığı aylarca konuşuldu.

    Ekranın fenomen dizilerinden biriydi İkinci Bahar. Türkan Şoray ve Şener Şen gibi iki ustaya kalabalık bir kadro eşlik ediyordu.Final bölümünde sokakların boşaldığı aylarca konuşuldu.

  8. Uğur Polat, Meral Okay, Zuhal Olcay ve daha nice ünlü.. Ekranın sakin ama çok izlenen dizilerinden biriydi. Pek çok hayranına göre dizi erken bitti, tadı seyircinin damağında kaldı.

    Uğur Polat, Meral Okay, Zuhal Olcay ve daha nice ünlü.. Ekranın sakin ama çok izlenen dizilerinden biriydi. Pek çok hayranına göre dizi erken bitti, tadı seyircinin damağında kaldı.

  9. Bizimkiler ekranın en uzun süre yayında kalan dizilerinden.Aynı apartmanda yaşayan bir grup insanın öyküsünü anlatan dizi 1989 ile 2002 arasında kesintisiz yayınlandı. Tam 453 bölüm boyunca diziyi yöneten Yalçın Yelence de bu alanda bir rekora sahip.

    Bizimkiler ekranın en uzun süre yayında kalan dizilerinden.Aynı apartmanda yaşayan bir grup insanın öyküsünü anlatan dizi 1989 ile 2002 arasında kesintisiz yayınlandı. Tam 453 bölüm boyunca diziyi yöneten Yalçın Yelence de bu alanda bir rekora sahip.

  10. Genç oyuncu Şebnem Bozoklu'nun yıldızını parlatan dizi oldu Canım Ailem.20 yıl önce tam evlenmek üzereyken kendisini terk eden nişanlısıyla yeniden karşılaşan anaç ama yeri geldiğinde yırtıcı bir kuş gibi davranan Meliha karakteri Bozoklu'ya şöhretin kapılarını ardına kadar açtı. Bu dizi de mutlu sonla ekrana veda etti.

    Genç oyuncu Şebnem Bozoklu'nun yıldızını parlatan dizi oldu Canım Ailem.20 yıl önce tam evlenmek üzereyken kendisini terk eden nişanlısıyla yeniden karşılaşan anaç ama yeri geldiğinde yırtıcı bir kuş gibi davranan Meliha karakteri Bozoklu'ya şöhretin kapılarını ardına kadar açtı. Bu dizi de mutlu sonla ekrana veda etti.

  11. Atilla Atalay'ın yarattığı Sıdıka karakteri bir dönem ekranda da izleyiciyi güldürdü. Mahinur Ergun ve Fatmanur Sevinç'in yönettiği dizi 1997 yılında ekrana geldi.

    Atilla Atalay'ın yarattığı Sıdıka karakteri bir dönem ekranda da izleyiciyi güldürdü. Mahinur Ergun ve Fatmanur Sevinç'in yönettiği dizi 1997 yılında ekrana geldi.

  12. Başrollerini Ufuk Özkan, Rasim Öztekin, Zuhal Topal, Fırat Tanış, İlker Ayrık, Bihter Dinçel, Mine Teber, Halit Akçatepe ve Tanju Tuncel'in paylaştığı “Geniş Aile”, tipik bir Türk ailesinin öyküsünü taşıyordu ekrana. Kalabalığı, curcunası, dertleri ile eski Yeşilçam filmlerini aratmayacak türden bir yapım olarak hafızalarda kaldı.

    Başrollerini Ufuk Özkan, Rasim Öztekin, Zuhal Topal, Fırat Tanış, İlker Ayrık, Bihter Dinçel, Mine Teber, Halit Akçatepe ve Tanju Tuncel'in paylaştığı “Geniş Aile”, tipik bir Türk ailesinin öyküsünü taşıyordu ekrana. Kalabalığı, curcunası, dertleri ile eski Yeşilçam filmlerini aratmayacak türden bir yapım olarak hafızalarda kaldı.