Okullar açıldıktan sonra, 54 okula 'okulu boşalt' çağrısı...

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

54 okula 'boşalt' emri

17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra bugün İstanbul, bürokratik bir depremle yüz yüze geldi..İstanbul valiliği okullar açıldıktan sonra, 54 okula 'okulu boşalt' çağrısı gönderdi.

Yazıda söz konusu okulların acilen boşaltılması isteniyordu.. Çünkü yapılan incelemelerde 54 okulun "çürük" olduğu ve acilen yıkılması gerektiği ortaya çıkmıştı. Ancak "çürük" raporu valiliğin eline okullar açıldıktan bir hafta sonra geçti.

Konu 20 bin öğrenciyi ve binlerce veliyi yakından ilgilendiriyor.. Yeni öğretim yılının ilk haftasını çürük okullarda geçiren 20 bin öğrenci, şimdi alel acele çevre okullara taşınıyor.

İstanbul Valisi Güler bunları söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, acı bir gerçeği dile getiriyor. Çürük olan 54 okulun tamamı hızla boşaltılacak. Öğrencileri başka okullara nakledilecek..

40-50 kişilik sınıflarda öğrenci sayısı daha da artacak..

Nakledilecek okul yoksa ne olacak?

Bağcılar İnönü İlköğretim Okulu, çürük olduğu için şimdi yıkılıyor. Öğrencileri ise Molla Gürani Parkında kurulu prefabriklerde eğitim görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı onarım için 10 trilyon lira ödenek gönderdi.. Ancak bu para yeterli değil..Çünkü bazı okulların tamamen yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor..

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber