Şehit polis toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te El Kaide'ye yönelik operasyonda çıkan silahlı çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Çondul, memleketi Akyazı'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit polisin eşi tabuta sarılarak, ağlaması ve bırakmak istememesi herkesi gözyaşına boğdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay başsağlığı mesajı gönderdi.

Çondul için Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, askeri erkan, şehit eşin ailesi, yakınları ve binlerce kişi katıldı. Tören öncesi Oğuz Kaan Köksal ve Vali Atak, şehidin eşine başsağlığı diledi.

Tören başlamadan önce yaşadığı büyük acıya dayanamayarak fenalaşan şehit polisin eşi Ayşe Çondul'a sağlık ekipleri müdahale etti. Uzun süre kendisine gelemeyen Ayşe Çondul, tören boyunca ayakta zor durdu ve bayan bir özel harekat polisi tarafından sürekli tesselli edildi.

Şehit polisin 1 yaşındaki kızı Yağmur ve 8 yaşındaki oğlu Tunahan da babalarını son yolculukta yalnız bırakmadı. Küçük Yağmur, bir akrabasının kucağında babasının tabutunu son kez okşadı. Çondul'un meslektaşları da mesai arkadaşlarının ardından gözyaşı döktü.

Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın konuşmasından sonra, tabutun camiye götürülmesi için harekete geçildiğinde, şehit polisin eşi tabutun yanına geldi. Eşinin tabutuna sımsıkı sarılarak 'son kez göstermediler' diyerek ağladı. Çondul'u tabuttan yakınları güçlükle ayırdı. Baba Necmiye ile baba Selahattin Çondul, gelinleri Ayşe'yi güçlükle tabuttan ayırdı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, törende yaptığı konuşmada, "Ülkenin huzur ve güvenliğine kasteden El Kaide terör örgütü mensuplarınca şehit edilen değerli bir meslektaşımız olan Ahmet Çondul'u cennet mekanına uğurlamak için bir aradayız. Ahmet, teslim ol çağrısına karşıdan kahpece sıkılan kurşunla şehit oldu ve sevenlerinden ayrıldı" dedi. Bu ülkenin ancak değerleri uğruna canlarını feda etmeye hazır evlatları oldukça varlığını sürdürebileceğini kaydeden Köksal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yüce bayrağımızın gönderde dalgalanması ve bu toprakların vatan dişe adlandırılması için gerektiğinde herkesin kanını ve canını verecek evlatlarının olmasıdır. İşte Ahmet de böyle evlatlarımızdan birisiydi. Allah herkese şehit olmayı nasip etmez. Bu vatan uğruna şehit olan insanlarımız öbür dünyada herkese şefaat edecek ve geride kalan ailesinin de gurur kaynağı olacaktır. Şehit babası, şehit annesi, şehit yakını olmanın haklı gururunu ömür boyu yaşayacaklarını ifade etmek istiyorum. Bu ülkeyi sonsuza kadar yaşatmak Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni daima payidar olarak yaşatmak için gerektiğinde 7'den 70'e bu ülkenin bütün bireyleri canlarını vermeye hazırdır."

"Değerli şehidimizin eşi bacımız, anası ve babası babamız, evlatları evladımızdır." şeklinde konuşan Köksal, "Artık bundan sonra onlar devletimizin himayesi altındadır. Devletimiz her türlü imkanlarıyla yanlarında olacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Değerli şehidimizin hayatına kasteden ama diğer taraftan bu ülkede ekmek yiyerek bu ülkeye hainlik yapan ülkeyi yıkmlak adına eylemde bulunan hainleri akyazı'da bin kere daha sizlerle birlikte lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra şehit polisin naaşı Çatalköprü köyündeki köy mezarlığına defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber