AKP ve MHP görüşmesi ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağını kaldırmak için yapılacak Anayasa değişikliği konusunda bugün AK Parti ile MHP arasında yapılması planlanan görüşme Pazartesi gününe ertelendi.

İki parti arasında dün bir görüşme yapılmış ve yasağın kaldırılması için ortak bir mutabakata varıldığı açıklanmıştı. Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapılması konusunda uzlaşmaya varan iki parti arasında görüşmelerin bugün devam etmesi bekleniyordu. Ancak partilerin kendi iç değerlendirmelerini yapabilmeleri için bugün bir görüşme yapılmamasına karar verildi. Hafta sonu her iki parti kendi çalışmasını yaptıktan sonra Pazartesi günü tekrar bir araya gelecek.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BOZDAĞ: -''HAFTA SONU DA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK''

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, türban konusundaki Anayasa değişikliği çalışmalarının hafta sonu da devam edeceğini söyledi.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularına, ''Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Hafta sonunda da çalışmalarımız devam edecek'' karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, MHP'nin hangi önerileri getirdiği yönündeki sorusunu da Bozdağ, şöyle cevapladı:

''Çalışmaların detayı hakkında herhangi bir bilgi vermem söz konusu değil. Hem MHP hem AK Parti olarak bizim, sorunun çözümü noktasında iyi niyetli bir çalışmamız var. Sorunu çözecek ve Türkiye'nin gündeminden bu konuyu düşürecek bir çalışma yapıyoruz. Metin ortaya çıkınca kamuoyu ile paylaşacağız. İki madde üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar bitince bir açıklama yapılacak.''

PAÇACI: ''TEKLİFLE İLGİLİ BİZ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK, AMA AK PARTİ HENÜZ BİTİRMEMİŞ''

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, yükseköğretimde türbanının serbest bırakılmasına imkan tanıyacak anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, ''Ama AK Parti henüz bitirmemiş. Erteleme bundan kaynaklanıyor'' dedi.

Paçacı, dün aldıkları kararda, bugün bir araya gelerek çalışmaların bitirilmesini planladıklarını ifade ederek, ''MHP olarak biz çalışmalarımızı tamamladık. Ama AK Parti henüz çalışmalarını tamamlamamış. Erteleme ondan kaynaklandı. Büyük bir ihtimalle 28 Ocak Pazartesi günü yeniden bir araya geleceğiz'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP yöneticileri ile anayasa değişikliği konusunda yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Pazartesi günü yeniden bir araya geleceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber