Kardelenlerin karne başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'ta, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören ve törenle karneleri dağıtılan 315 kız öğrenciden 118'i takdirname, 150'si ise teşekkür belgesi aldı.

Alparslan YİBO Müdür Yardımcısı Budak Gülen, eğitimden yoksun bırakılmak istenmiş kız öğrenciler için karne dağıtım töreninin ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Okul mevcudunun 358 olduğunu; 118 kız öğrencinin takdirname, 150 öğrencinin ise teşekkür belgesi aldığını bildiren Gülen, "Ailelerinin ikna edilmesinin ardından eğitime kazandırılan kız öğrencilerin başarısı herkesi çok sevindirdi. Çocuklarımızla birlikte bugün karne sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizin gösterdiği başarı bizleri de memnun etmiştir" dedi.

Karne alan öğrencilerden Hatice Sönmez, yeniden okula başladığında çok sevindiğini, bugün de karne töreni nedeniyle çok heyecanlandığını ifade etti.

Sönmez, "Ailem 5. sınıftan sonra okula gitmemizi istemiyordu. Ancak öğretmenlerimiz gelip ailemizi ikna ettikten sonra biz okula devam edebildik. Bugün karne sevincini yaşıyoruz. Başarılı bir dönem geçirdim ve takdir belgesi aldım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber