'Hastaya ambulans tahsis edilmedi' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, Devlet Hastanesi yetkililerinin, acil olarak Bolu'ya sevk edilmesi gereken hastaya hava şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle ambulans tahsis etmediği öne sürüldü.

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Çavuşlar çiftliğinde Metin Özkan, eşi Hayriye Özkan'ı gece hastalanması üzerine Mudurnu Devlet Hastanesine getirdi.

Serum bağlanarak oksijen verilen hastanın tedavisine, acil olarak Bolu'da devam edilmesi gerektiği eşine bildirildi.

Metin Özkan, AA muhabirine, solunum zorluğu çeken eşi için ambulans talebinde bulunduğunu ancak, hava koşulları gerekçe gösterilerek ambulans verilmediğini öne sürerek, hastane nöbetçi personeliyle tartıştığını söyledi.

Eşini ambulansla götüremeyeceğini anlayınca özel otomobil arayışına girdiğini ifade eden Özkan, ''Ambulans verilmeyince serum ve oksijen tüpü de görevlilerce söküldü. Eşimi, özel araç kiralayarak Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüm. Doktorlar tedavinin ardından eşimi ameliyata aldı'' dedi.

Özkan, şunları söyledi:

''Doktorlar eşimde solunum yetmezliği, akciğer zarının yırtılması ile birlikte kanamanın meydana geldiğini söyledi. Eşim hastaneye biraz daha geç gelmiş olsaydı hayatını kaybedecekti.

Mudurnu Devlet Hastanesinde yaşanan olayın sorumlularının cezalandırılması için Sağlık Bakanlığına, Mudurnu Kaymakamlığına dilekçe verdim. Özel araç tutacak param olmasaydı, eşim yaşamını kaybetmiş olsaydı sorumlu kim olacaktı. Bu sorumsuzca davranışın cezalandırılmasını istiyorum.''

-''OLAYI, SİZDEN DUYUYORUM''-

Mudurnu Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Kaya, AA muhabirine, olaydan haberi olmadığını söyledi. Kaya, ''Böyle bir olayın yaşandığını sizden duyuyorum. Benim haberim olsaydı mutlaka bir çözüm yolu bulunurdu. Ambulans işini kendi aramızda çözümlüyoruz'' dedi.

-SORUŞTURMA BAŞLATILDI-

Bolu Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Koç, şunları kaydetti:

''Kimin haklı, kimin haksız olduğu soruşturma sonucunda belirlenecek. Kimse mağdur edilemez. Orası bir sağlık kuruluşu. Yok 'izinliyiz', yok 'kapalıyız', 'kış şartlarından dolayı hizmet veremiyoruz' gibi mazeretler söz konusu olamaz. Bir mağduriyet varsa bu ortaya çıkacak ve suçlulara yasal işlem uygulanacak. Kimse halkın sağlığıyla oynayamaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber